Tab'ların yüklenmesini nasıl engellerim?
-
A Former User last edited by
Merhaba, Opera'yı her açtığımda tab'lar otomatik yükleniyor oysa Firefox'da her açılışta tab'lar yüklenmiyor. Bunun nasıl kapatılacağını bir türlü bulamadım. Firefox'u açtığınızda en son hangi tab'da iseniz sadece o yükleniyor diğerleri siz tab'a tıklamadığınız sürece yüklenmiyor. Opera'da bu özellik yok mu? Tab'ları geçiktirme seçeneği var ama hiçbir işe yaramıyor; açılır açılmaz hepsi teker teker yükleniyor. Bunun eklentisiz bir çözümü var mı?
-
A Former User last edited by A Former User
Ayarlara gir Başlangıçta özellikleri altında var. Resimdeki gibi yaparsan en son kapattığın şekilde açılır.
Yanlış mı anladım emin olamadım. Şayet demek istediğin mesela 5 tab açıkken Opera'yı kapattığında ve tekrar açtığında sadece kaldığın yerdeki sekmenin yüklenmesini istiyorsan, aşağıdaki resim gibi yapman lazım.
-
İlginiz için teşekkür ederim ama benim sorum bu değildi; Belirttiğiniz özellik zaten aktif yani Tab'larım kaybolmuyor; benim sorunum Opera açıldığında Tab'ların hepsinin geri planda yükleniyor olması! Örneğin Firefox'da onlarca Tab'ınız olsa bile Firefox'u kapatırken en son hangi Tab'da iseniz açtığınızda sadece o Tab yükleniyor diğer Tab'lar başlık olarak duruyor, siz tıklarsanız yüklemeye başlıyor.
20-30 tane Tab'ınız varsa hepsinin aynı anda yüklenmesini ve dolayısıyla sisteminizin kasmasını ister misiniz?
Benim problemim bu.
İleriki sürümlerde bu sorunu çözerler umarım.
-
Bu arada "Arka plan sekmelerinin yüklenmesini geçiktir" seçeneği de aktif ama fayda etmiyor. Tek farkı hepsi aynı anda yükleneceğine teker teker yükleniyor
Opera geliştiricileri sanırım benim gibi 30-40 tane Tab'la çalışan kişi görmediler!
Düşünsenize araştırma yapıyorsunuz 50 tane Tab açmışsınız bir süre sonra browser'ı kapattınız ve 2-3 saat sonra yine açtınız 50 tane web sayfası birden yükleniyor!
"Açıldığında en son hangi Tab'da ise o yüklensin" seçeneği olmalıydı!
-
yanlış anladım galiba diye düşünürek 2.resimi eklemiştim bende, o ayarı da senin dediğin gibi (arka plandaki sekmeler tıklanmadığı sürece hiç yüklenmiyor) sanıyordum. Mahçup oldum şuan
İşin ilginç tarafı bende hiç farketmemişim, bende sıksık kapat aç yaptığım için o maksatla kullanıyordum eskiden öyleydi umarım tekrar aktifleşir.
-
Rica ederim hiç sorun değil.
Ve evet doğru hatırlıyorsunuz eskiden vardı
2013 yılına kadar her şey vardı hatta Opera'da ki özellikler diğer browser'lar tarafından kopya ediliyordu... o kadar öncü ve yenilikçiydi...Yeniden kodlamaya girdikten sonra bir daha eskisi gibi olamadı...
Firefox ile Opera'yı eşzamanlı kullanıyorum; Opera daha hızlı sayfa açıyor ve java motoru daha sorunsuz çalışıyor. (Şimdilik)
Bir de 2013 yılında ki son sürümüm özelliklerini adapte edebilseler süper olurdu ama neden eklenmediği/eklenemediği sorusunun cevabını kimse veremiyor!
-
@motion aynen öyle eskiden diğer browserlar tarafından takip ediliyordu, şimdi Operanın takip eder durumda olması üzücü VPN si var işte artısı o da olmasa fanları hariç kullanan kalmıcak malesef.