ncplusgo i tvpstream.vod.tvp.pl
-
jojo0587 last edited by
@golly u mnie Stream TVP działa. Mam najnowszą stabilną Operę (58.0.3135.90). Tylko muszę wyłączyć blokowanie reklam dla tej stron. U Ciebie co się dzieje przy próbie wejścia na stronę?
My proposals for changes in Opera (Google Document).
- There are not enough signs to put all the links here. -
ryszard last edited by
To samo - do wyjątków blokowania reklam dodałem "tvpstream.vod.tvp.pl" i działa.
-
golly last edited by
Natomiast na ncplusgo.pl od lat jest ten sam komunikat:
"Przepraszamy,
przeglądarka, z której korzystasz nie obsługuje komponentów technologicznych, które są niezbędne do prawidłowego działania nc+ GO. Prosimy o użycie innej przeglądarki (Firefox, Internet Explorer, Chrome). Nad udostępnieniem serwisu na Opera już pracujemy. Szczegóły wkrótce."używam najnowszej stabilnej wersji 58.0.3135.90 ale ten komunikat widzę od lat, na chrome albo FF działa bez problemu
-
golly last edited by
Natomiast na ncplusgo.pl od lat jest ten sam komunikat:
"Przepraszamy,
przeglądarka, z której korzystasz nie obsługuje komponentów technologicznych, które są niezbędne do prawidłowego działania nc+ GO. Prosimy o użycie innej przeglądarki (Firefox, Internet Explorer, Chrome). Nad udostępnieniem serwisu na Opera już pracujemy. Szczegóły wkrótce."używam najnowszej stabilnej wersji 58.0.3135.90 ale ten komunikat widzę od lat, na chrome albo FF działa bez problemu
-
jojo0587 last edited by
@golly to napisz do serwisu pytanie co z obsługą Opery. Otworzyłem stronę nc+ GO w Operze i faktycznie od razu jest komunikat, że Opera nie jest wspierana. U dołu strony jest link do sprawdzenia czy serwis obsługuje przeglądarkę, sęk w tym, że próba otwarcia go w Operze nadal przenosi nas do podstrony o nieobsługiwanym programie. Natomiast w Firefoxie na tej samej stronie są podawane tylko dwa wymogi: włączenie JavaScript i sprawdzenie IP pod kątem połączenia z Polski. U mnie Opera spełnia obydwa wymogi dlatego prawdę mówiąc nie rozumiem dlaczego nie jest obsługiwana. Na prawdę chyba pozostanie jedynie napisać do pomocy nc+ GO.
golly last edited by
Napisałem:
Od kilku lat próbując skorzystać z serwisu ncplusgo.pl poprzez przeglądarkę Opara (desktop na Windows 10) otrzymuję komunikat:
"Przepraszamy,
przeglądarka, z której korzystasz nie obsługuje komponentów technologicznych, które są niezbędne do prawidłowego działania nc+ GO. Prosimy o użycie innej przeglądarki (Firefox, Internet Explorer, Chrome). Nad udostępnieniem serwisu na Opera już pracujemy. Szczegóły wkrótce."
Obecnie używam najnowszej stabilnej wersji 58.0.3135.90- Kiedy skończą się prace nad udostępnieniem serwisu poprzez przeglądarkę Opera ?
- Czemu jedna z najlepszych przeglądarek jest przez Państwa dyskryminowana ? Na Chrome i Firefox wszystko działa.
i otrzymałem odpowiedź:
Szanowny Panie,
odpowiadając na Pana pytanie informuje, że aplikacja Nc+go nie jest wspierana na operze poprzez język programowania. Na chwilę obecną pracujemy nad poprawnym działaniem naszej aplikacji na przeglądarce Opera, niestety dokładna data nie jest znana. Odpowiadając na drugie pytanie przeglądarka nie jest przez nas dyskryminowana lecz nie działa na niej aplikacja z przyczyn technicznych dlatego też widnieje taki komunikat.Także chyba zwalają na Operę, i mają to chyba w nosie ;/
-
jojo0587 last edited by
@golly prawdę mówiąc nawet nie wiem w jakim język pisana jest Opera ale coś może być na rzeczy. Bo w Operze zainstalowałem kilka wtyczek User Agentów (przedstawianie się przeglądarki stronom jako inne przeglądarki a nawet na innych systemach) i za każdym razem wciąż była ta informacja o błędzie. Ale tak jak pisałem, nie wiem w jakim języku jest pisana Opera (raczej na pewno nie w Pascalu ) i czy faktycznie ten język tworzy jakieś problemy dla kompatybilności z nc+ GO. Ktoś coś wie na ten temat?
golly last edited by
każda przeglądarka pisana jest w jakimś języku, może nawet w kilku, ale to z Operą jest zawsze najwięcej kłopotów jeśli chodzi o zgodność z serwisami webowymi
-
oskarck1 last edited by
@golly witam jestem nowy na forum lecz opery używam od wersji 9.xx pisałem do nc+ w tej sprawie opera spelnia wszystkie standardy do tego żeby player działał odpisali ze nie działa i nie będzie działać.Na 90% jak by odblokowali opere działo by bez problemów w końcu silnik Google