Opera Verilerim Silindi Siteleri göremiyorum geri getiremiyorum
-
A Former User last edited by A Former User
Bir çok siteler silendi eşitleme yapınca hepsi çıkardı bu durumdan çok rahatsızlık duyuyorum eğer verilerim gelmezse 1 daha opera kullanmayacağım Ekibinizden uzaktan yardım istiyorum
-
Salih35 last edited by
@davil
@davil said in Opera Verilerim Silindi Siteleri göremiyorum geri getiremiyorum:
Bir çok siteler silendi eşitleme yapınca hepsi çıkardı bu durumdan çok rahatsızlık duyuyorum eğer verilerim gelmezse 1 daha opera kullanmayacağım Ekibinizden uzaktan yardım istiyorum
benimde silindi ve maalesef bende artık geri getiremiyorum opera sağolsun bir iş yapmaya kalkışmış ama içine etmiş https://sync.opera.com/web/ sitesinde sadece verilerimi sıfırla seçeneği var nasıl bir mantıkla bunu yapmışlar acaba biz bilmiyoruz sanki verilerimizi nasıl sileceğimizi biz niye eşitleme yaptık o verileri ileride tekrar geri getirebilmek için ama artık operanın muhteşem zekası yüzünden o verileri de geri getiremiyoruz...
-
A Former User last edited by
Böyle durumlar yaşamamak için önceden yedek almalısınız.
Zaman zaman yedeğinizi alın.
1- Tarayıcı satırına opera://about yazarak sayfayı açın.
2- Aşağıda Yollar kısmı olacak, orada Profil: yolunun karşısındaki adresin tamamını kopyalayın,
örnek ( C:\Users********\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable
3- Bu adresi herhangi bir klasör açıp adres satırına yapıştırın ve entere basın (!!! tarayıcı değil klasör olacak!!!)
4- Klasör açılınca, opera tarayıcısını kapatın.
5- Açmış olduğunuz klasördeki bütün herşeyi farklı bir yere kopyaların veya rar dosyası haline getirerek yedekleyin.İşte bu kadar, A dan Z ye herşey yedeklendi, bütün ayarlar, veriler, şekilleri vs.. aklınıza gelebilecek herşey olduğu gibi yedek alınmış oldu. Bu yedeği farklı bir bilgisayara yükleyince bire bir aynı şekilde tüm bilgiler oraya geçmiş olur. ( Hatta operayı kapatırken açık bıraktığınız pencereler bile)
Şimdi yedeği nasıl geri yükleyeceğimize bakalım., aslında benzer bir mantık yine.
1- Yeni yüklediğimiz veya yedeklerigeri yükleyeceğimiz tarayıcımızı açalım.
2- Tarayıcı satırına opera://about yazarak sayfayı açın.
3- Aşağıda Yollar kısmı olacak, orada Profil: yolunun karşısındaki adresin tamamını kopyalayın,
4- Bu adresi herhangi bir klasör açıp adres satırına yapıştırın ve entere basın (!!! tarayıcı değil klasör olacak!!!)
5- Klasör açılınca, opera tarayıcısını kapatın.
6- Buradaki hiçbirşeyi silmiyoruz, daha önce aldığımız bütün yedek dosya ve klasörlerini olduğu gibi bu alana kopyalıyoruz, çıkan uyarıya tümünü değiştir diyoruz.İşte bu kadar, son yedek alırken tarayıcınız birebir aynı şekilde geri yüklendi.
Bu işlemi yedek içinde yapabilirsiniz, operanın farklı sürümlerini kurarak onlara da yükleyebilirsiniz. Mesela beta veya test sürümünü kullanacaksanız bu şekilde geçiş yapabilirsiniz.
-
zafer20opera last edited by
@balaban6162 Opera'yı ana tarayıcım yapmıştım!.. yönergelerini aynen uyguladım, hızlı erişim kısayolları falan geri geldi ama çok daha önemlisi, eklentilerim kayboldu! Şimdi bunları teker teker kurmak zorundayım galiba.. bu da kolay olmuyor! Halbuki oturum da açtım, eşitleme de yaptım, olmuyor! Oysa chrome'da eklentilerin hepsi geri geliyor...
-
climanjaro last edited by
@A Former User said in Opera Verilerim Silindi Siteleri göremiyorum geri getiremiyorum:
Böyle durumlar yaşamamak için önceden yedek almalısınız.
Zaman zaman yedeğinizi alın.
1- Tarayıcı satırına opera://about yazarak sayfayı açın.
2- Aşağıda Yollar kısmı olacak, orada Profil: yolunun karşısındaki adresin tamamını kopyalayın,
3- Bu adresi herhangi bir klasör açıp adres satırına yapıştırın ve entere basın (!!! tarayıcı değil klasör olacak!!!)
4- Klasör açılınca, opera tarayıcısını kapatın.
5- Açmış olduğunuz klasördeki bütün herşeyi farklı bir yere kopyaların veya rar dosyası haline getirerek yedekleyin.İşte bu kadar, A dan Z ye herşey yedeklendi, bütün ayarlar, veriler, şekilleri vs.. aklınıza gelebilecek herşey olduğu gibi yedek alınmış oldu. Bu yedeği farklı bir bilgisayara yükleyince bire bir aynı şekilde tüm bilgiler oraya geçmiş olur. ( Hatta operayı kapatırken açık bıraktığınız pencereler bile)
Şimdi yedeği nasıl geri yükleyeceğimize bakalım., aslında benzer bir mantık yine.
1- Yeni yüklediğimiz veya yedeklerigeri yükleyeceğimiz tarayıcımızı açalım.
2- Tarayıcı satırına opera://about yazarak sayfayı açın.
3- Aşağıda Yollar kısmı olacak, orada Profil: yolunun karşısındaki adresin tamamını kopyalayın,
4- Bu adresi herhangi bir klasör açıp adres satırına yapıştırın ve entere basın (!!! tarayıcı değil klasör olacak!!!)
5- Klasör açılınca, opera tarayıcısını kapatın.
6- Buradaki hiçbirşeyi silmiyoruz, daha önce aldığımız bütün yedek dosya ve klasörlerini olduğu gibi bu alana kopyalıyoruz, çıkan uyarıya tümünü değiştir diyoruz.İşte bu kadar, son yedek alırken tarayıcınız birebir aynı şekilde geri yüklendi.
Bu işlemi yedek içinde yapabilirsiniz, operanın farklı sürümlerini kurarak onlara da yükleyebilirsiniz. Mesela beta veya test sürümünü kullanacaksanız bu şekilde geçiş yapabilirsiniz.
Merhaba. Belki 20 yıldır opera kullanıyorum ancak son zamanlarda bu yöntem işe yaramıyor maalesef. Opera 10 dan beri bu yöntemi kullanıyordum ancak son versiyonlarda olmuyor.
Yeni format attım, öncesinde herşeyi bir yere kopyaladım, hem roaming hem local altındaki dosyaları, ancak ne hızlı erişim geliyor ne eklentiler. Muhtemelen firefoxa geçeceğiz artık. Opera her geçen gün kendini bitiriyor.