karty (sesja)
-
A Former User last edited by
Przy każdym włączeniu opery otwierały mi się wszystkie karty ze stronami www miałem, włączonych około 50 kart które zawsze się uruchomiały przy włączeniu opery. Dziś rano tj. 22.12.2018 r. wszystko działało, natomiast popołudniu przy uruchomieniu opery wszystkie karty znikły Byś może stało się to po jakiejś dzisiejszej aktualizacji ?
Czy jest jakaś możliwość odzyskania utraconych kart ? bez przeglądania historii i wyszukiwania poszczególnych stron
I jak włączyć zapamiętywanie kart ? bo teraz przy każdym zamknięciu opery wszystkie karty znikają -
A Former User last edited by A Former User
Dziś. tj. 23.12.2018 r. przy włączeniu opery pojawiły się karty stron z wczorajszego dnia. Więc zapamiętywanie kart już działa. Natomiast pozostaje pytanie jak przywrócić te około 50 kart z poprzedniej sesji przed awarią ?
-
A Former User last edited by
tylko historia, ewentualnie pliczek sesji - opera chyba? nie usuwa od razu starych sesji, zapisywane są w pliczku autosave.win w folderze sessions; ewentualnie sprawdź pliczki w sessions w notatniku, ze 100kartami będzie duży, normalnie ok 2kb; ale raczej małe szanse; opera może mieć ustawienia w appdata\local, i w appdata; jeśli natomiast karty=zakładki nic nie da się zrobić, trzeba zakładki co pewien czas zabezpieczać - u mnie zdarzyło sie to nie raz, tylko mam nie 100, a kilka tys zakładek; plik zakładek to bookmarks.adr, można go normalnie otworzyć np w wordpad; ale nie wiem, czy w nowej operze tak samo - ewentualnie może nowa opera tworzy automatycznie backup zakładek, itp
Na https://sync.opera.com/web/ byłeś? I "Otwarte karty oglądałeś"?