Problemy z przewijaniem stron.
-
moffar last edited by
Witam po wielu latach nieobecności na forum. Wiele się zmieniło i to nie na lepsze Operze.
Do rzeczysamej. Od kilku miesięcy mam problem z niereagowaniu opery na przewijaniu stron rolka myszki jaki i tochpad'em. Działa jedynie przesuwnie belką. Błąd występuje w trakcie przeglądania strony, po kilku minutach od wyświetlenia.Najczęściej na Allegro, ale też na innych stronach.
Wersja:56.0.3051.40 Win 7 HomeCzy ktoś miał podobny problem z opera?
-
kamil2321 last edited by kamil2321
Hm ja takowego problemu nie mam. Ponadto zapewne posiadasz głupiego AdBlockera? Dlaczego nazywam AdBlockerem głupim? Bo ten AdBlocker jest zły w sensie chodzi mi o dodatek manualny stąd:
https://addons.opera.com/pl/extensions/details/adblock-plus/Jeśli go masz to natychmiast go usuń jak również ciasteczka z allegro. Później uruchom wbudowanego Adblockera, który jest w operze. Czym one się różnią? Praktycznie niczym, bo opera posiada moduł dodatku adblock-plusa.
Później polecam zainstalować Ublock Origin.
Jeszcze proszę zaktualizuj przeglądarkę do najnowszej wersji: 56.0.3051.52Jeśli problemy nadal są, proszę o screena z zainstalowanymi dodatkami do opery oraz jeśli posiadasz antywirusa Avasta, kaspersky, NODE32 i inne syfniejsze antywirusy to polecam odinstalować i zainstalować np. AVG + Wise Antimalware bądź AVG + SecureAPlus. Tylko te produkty są obecnie dobre. Można nawet SecureAPlus bo moduł ma na silniku clamava- znany z linuxa.
Jeśli chodzi o ilość kart to hm, ja mam 2x operę otwartą z kartami:
Obciążenie małe:
Polecam również do optymalizowania pamięci ram programik Advance SystemCare min wersja 8 ale może być nawet najnowsza bo lepsza. Opera robi niepotrzebne wywołania do zrzutu pamięci RAM co ma niby ułatwić proces szybkiego uruchamiania kart ale niestety przy pracy z ponad 300 kartami zżera RAM, więc warto czyścić zrzut pamięci RAM z opery i efekt jak na screenie moim powyższym z obciążeniem.
I śmiga ładnie nawet przy powiększonych oknach brak zniekształceń. Jeśli są jeszcze problemy to już nie tkwi on w Operze, lecz w dysku. Dyski HDD są marne i polecam SSD bo tylko SSD mają przyszłość pewną. HDD dobre na pliki tylko ale nie pod Windowsa.