Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

"webpage not available" on some sites when using high, extreme, and automatic data savings settings

  • Version of Android: 6

    Phone model and manufacturer LG G4

    Your version of Opera for Android 35.3.2254.129226

    If the problem is with a page, a link to it
    www.google.com, www.bing.com, www.drudgereport.com

    If ad-blocker is enabled or not
    yes

    If data savings is enabled or not
    yes

    A screen-shot of the problem if it's related to something not showing as should
    n/a "webpage not available"

    A description of the problem, including as much as information as possible

    The behavior across those pages started yesterday and persists. If I turn data savings to "off" those pages load. If I use the search bar with any other data saving setting than "off" (google and bing(i added the latter)) rather than directly loading those pages, the error is the same.

    Thanks in advance. I have not yet uninstalled / reinstalled. I did check for updates - there were none available in the play store. Perhaps a problem with the turbo or other opera servers?

    Steps to (try to) reproduce the issue

    when using high, extreme, and automatic data savings settings over wifi and 4g, those pages, and probably others I haven't yet stumbled upon return the error. All I have to do is enter the address and tap "go", or type a phrase in the address box and tap "go" I see an image with a lightning bolt inside of a square with a few clouds in front of it, and a smaller text "The page may have been deleted, the url is incorrect, or some other error occurred." Refresh seems to go nowhere.

    Expected behavior and actual one

    should load the pages with data savings other than "off"

    Thanks again. I'm glad to help you help me.

  • @hellothere333asdf

    Uninstall / reinstall / update opera mini fixed the problem. High data savings / low image quality / ad blocking on is now working for those affected sites and search bar. The cause? I have no idea. I made no changes to stock android (no updates, no changes in settings), no changes to the wifi config on router nor on phone, didn't install any other apps. Glad it's working again. Hope this helps someone else.