Wycieki pamięci v12.17
-
Deleted User last edited by
Witam,
jak w temacie przeniosłem się z 12.15 na 12.17 i zauważyłem wycieki do pamięci tzn. po kilku godzinach "siedzenia" w trayu opera zajmuje ponad 3GB ram i wtedy ogólnie działa dziwnie (zwalnia, nie ładuje stron itp) pomaga restart opery (kill w menadzerze zadań).
Czy ktoś ma podobne problemy? zastanawiam się nad powrotem do v12.15 albo 12.16, bo tam tych problemów nie miałem.Działam win7 x64, instaluje opere 32 bit
-
vondrak86 last edited by
To Cie zgładzi nieśmiertelne pytanie o aktualizacje. Do tego ja czasem nie wiem czy to wina samej opery czy wczytywanych na boku reklam na stronach które zmieniając się co jakiś czas nie dowalają wszystkiego coraz bardziej do podłogi...
Przykro stwierdzić ale kiedyś lubiłem tą przeglądarkę... Ale łatwiej zmienić przeglądarkę niż kompa... -
ryszard last edited by admin
To Cie zgładzi nieśmiertelne pytanie o aktualizacje.
To zrobiłeś wykopalisko - w maju 2014 Opera 12.17 nie miała nawet miesiąca, czyli była (i jest) całkiem aktualna.
Czy ktoś ma podobne problemy?
Nie, ale na systemie 64 instaluję Opera_1217_int_Setup_x64
-
vondrak86 last edited by
A drugi taki bajer który udało mi się dość fartownie dorwać to uBlock... Jak wykopiesz reklamy to na każdej karcie zaoszczędzisz ogromne ilości ramu Ja właśnie to praktykuje i jestem szczęśliwym człowiekiem, natomiast to co pisałem apropo komunikatu udało mi się rozwiązać z pomocą tego forum, tak więc wszystko do zrobienia
-
A Former User last edited by
udało mi się dość fartownie dorwać to uBlock..
skad DZISIAJ brać uBlock dla 12.17?