Opera nie pobiera do końca plików
-
woonski last edited by
Mam problem z Operą, który jest bardzo irytujący. Irytujący do tego stopnia, że pomału zaczynam szukać innej przeglądarki, pomimo tego, że jestem jej użytkownikiem od czasów, kiedy jeszcze wyświetlała reklamę na belce Ale do rzeczy...
Co jakiś czas przy próbie pobrania pliku (nie ważne z jakim rozszerzeniem) Opera dochodzi do 100% i nie kończy pobierania. Tzn. plik można używać normalnie, w praktyce jest pobrany do końca, ale w "Zakładce" POBRANE PLIKI, pobieranie się nie kończy. Nie byłoby może to takie uciążliwe, gdyby Opera umożliwiła po tym fakcie pobieranie kolejnych plików... Każdy, kolejny plik który chce pobrać nie wskakuje do pobierania (nic się nie dzieje). Dodatkowo, przestają działać inne funkcje, jak np. przycisk "wybierz" w formularzach na stronach internetowych (przyciski otwierające okno z wyborem pliku, który można załączyć np. do formularza, albo do wysyłki na serwer).
Czy ktoś spotkał się, słyszał o takim zachowaniu Opery?
Próbowałem instalować Operę na czysto od nowa, wyłączać antywirusa i uruchamiać jako administrator (pomimo, że moje konto ma uprawnienia administratora). Nic nie przyniosło efektów. Na innych przeglądarkach takiego problemu nie mamDodam, że chodzi o Operę 20.0.1387.91 (ostatnia wersja stabilna)
I mam Windows 8.1 Update 1.