• Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Users
    • Groups
    • Rules
    • Help

Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

• built-in ad blocker
    • battery saver
    • free VPN
    Download Opera

Problem z synchronizacją

Polski
    7
    11
    13819
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • warflash
      warflash last edited by

Witam,

Z powodu że na dysku znalazło się dużo śmieci musiałem na nowo wgrać system (klasyczny format c). Po postawieniu systemu, wgraniu opery chciałem włączyć synchronizację. Podałem adres email i hasło. "Ludzik" zmienił się na niebieski. A po chwili na pomarańczowy. Wchodzę w ustawienia a tam jest napisane "Jesteś teraz zalogowany jako undefined".
      Jeszcze godzinę temu wszystko działało. Co jest nie tak? Czy da się przywrócić synchronizację?

Pozdrawiam

Reply Quote 0
        1 Reply Last reply
      • ryszard
        ryszard last edited by

Nie wiem co jest nie tak, ale zacząłbym od normalnego używania Opery przez najbliższe np. 30 godzin połączone z niedłubaniem w synchronizacji.

Posiadasz najnowszą wersję Opery - 45.0.2552.812? Jeżeli nie to oczywiście zaktualizuj.

Czy w tym momencie 45.0.2552.812 jest najnowsza? Na opera://about/ niby mam "Posiadasz najnowszą wersję Opery" ale na https://ftp.opera.com/pub/opera/desktop/45.0.2552.869/win/ jest Opera_45.0.2552.869_i386_Setup.exe - 18-May-2017 11:44

Reply Quote 0
          1 Reply Last reply
        • warflash
          warflash last edited by

Bardzo dziękuje za pomoc, ale synchronizacja właśnie zaczęła działać. I nie wiem co było przyczyną.

Reply Quote 0
            1 Reply Last reply
          • ryszard
            ryszard last edited by

Ja też nie wiem czym pomogłem (sugestią o poczekaniu i niedłubaniu czy sugestią o aktualizacji) ale cieszę się, że pomogłem 😉

Reply Quote 0
              1 Reply Last reply
            • sabrexpl
              sabrexpl last edited by

w wersji developer dalej nie działa...

Reply Quote 0
                1 Reply Last reply
              • piotr-grygiel
                piotr-grygiel last edited by

Moje pecety się synchronizują, ale smartfon i tablet są oddzielone. Jak to połączyć?

Reply Quote 0
                  1 Reply Last reply
                • ryszard
                  ryszard last edited by

Nijak. Czekasz.
                  Zaglądasz na https://sync.opera.com/web/ żeby przez [Urządzenia] sprawdzić, czy już.

Reply Quote 0
                    1 Reply Last reply
                  • lasior75
                    lasior75 last edited by

Czy już CO?
                    Mój telefon i tablet są w urządzeniach, jestem zalogowany i tak zakładki się nie sumują. W telefonie jedno, w tablecie drugie.

Reply Quote 0
                      1 Reply Last reply
                    • ryszard
                      ryszard last edited by

Czy już CO?

Czy w [Urządzenia] widać Twoje urządzenia. Widać - to czekasz na synchronizację zakładek.
                      Żeby się nie nudziło w czasie oczekiwania zaglądasz na https://sync.opera.com/web/ żeby przez [Zakładki] sprawdzić jakie zakładki są na serwerze.

Nie wiem ile trzeba czekać. Tak mniej więcej 10 min. temu sprawdziłem na https://sync.opera.com/web/ jakie karty widać na [Otwarte karty]. Włączyłem Operę w telefonie, zamknąłem wszystkie karty, zamknąłem Operę. Na https://sync.opera.com/web dalej wiszą. Czyli nie da się tego używać do szybkiego przenoszenia adresów z np. telefonu do komputera.
                      Ale - używam ten telefon od dwóch tygodni i zakładki w nim są.

Reply Quote 0
                        1 Reply Last reply
                      • Lucas2201
                        Lucas2201 last edited by

Witam,

mam problem i jednocześnie pytanie odnośnie synchronizacji otwartych kart pomiędzy urządzeniami (1 stacjonarny, 2 laptopy, tablet, telefon)

problem i brak logicznego zrozumienia tkwi w tym że urządzenia nawarstwiają listę moich urządzeń z otwartymi kartami i robi się np lista przeplatana z powielonymi nazwami np 30 urządzeń.

po zresetowaniu/usunięciu na koncie opery zsynchronizwanych danych nic się na urządzeniach nie zmienia... nadal ten sam haos i bałagan

jedyne wyjście tu reset ustawień opery z usunięciem danych na każdym urządzeniu i reset zsynchronizwanych danych na koncie opera pomaga ale do czasu po później znowu to samo to znaczy powielanie urządzeń na liście i nawarstwianie się otwartych NIE AKTUALNYCH kart...

może ktoś chociaż podpowie jak na każdym urządzeniu wywalić dane otwartych kartyc aby przeglądarka pobrała świeże z serwera....

z góry dziękuję za pomoc

Reply Quote 1
                          Miroz03 1 Reply Last reply
                        • Miroz03
                          Miroz03 @Lucas2201 last edited by

@lucas2201 said in Problem z synchronizacją:

Witam,

mam problem i jednocześnie pytanie odnośnie synchronizacji otwartych kart pomiędzy urządzeniami (1 stacjonarny, 2 laptopy, tablet, telefon)

problem i brak logicznego zrozumienia tkwi w tym że urządzenia nawarstwiają listę moich urządzeń z otwartymi kartami i robi się np lista przeplatana z powielonymi nazwami np 30 urządzeń.

po zresetowaniu/usunięciu na koncie opery zsynchronizwanych danych nic się na urządzeniach nie zmienia... nadal ten sam haos i bałagan

jedyne wyjście tu reset ustawień opery z usunięciem danych na każdym urządzeniu i reset zsynchronizwanych danych na koncie opera pomaga ale do czasu po później znowu to samo to znaczy powielanie urządzeń na liście i nawarstwianie się otwartych NIE AKTUALNYCH kart...

może ktoś chociaż podpowie jak na każdym urządzeniu wywalić dane otwartych kartyc aby przeglądarka pobrała świeże z serwera....

z góry dziękuję za pomoc

Witaj,
                          mam ten sam problem. Jakis rok temu bylo wszystko ok ,a teraz sie pochrzanilo tak jak u ciebie.Nowa instalacja opery tez nic nie dala.Moze masz juz rozwiazanie tego problemu?
                          Jak tak to chetnie skorzystam z podpowiedzi Dzięki.

Reply Quote 0
                            1 Reply Last reply
                          • First post
                            Last post

Computer browsers

• Opera for Windows
                          • Opera for Mac
                          • Opera for Linux
                          • Opera beta version
                          • Opera USB

Mobile browsers

• Opera for Android