Pomocy! Niewłaściwa czcionka na stronach www
-
speak2 last edited by
Witam!
Mam problem z fontem na stronach od jakiegos czasu. Stopniowo, jeden font "przejmuje" wyświetlanie na kolejnych stronach www, dziś np kiedy zalogowałem się na fb cała strona wyświetla się z podmienioną czcionką.. kompletnie nie wiem gdzie to zmenic. W IE jest tak samo. W ustawieniach czcionka domyślą jest New Times Roman, który jest zainstalowany w folderze systemowym. Zamiast niego mam jakiś wysoki, wąski, mało przejrzysty wnerwiający mnie już dokumentnie font, na stronach, komentarzach, forach itp...przeskanowałem system w poszukiwaniu wirusów i wynik - 0 Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej zagadki.
-
speak2 last edited by
problem rozwiązany pozornie. Doszedłem, ze jest to font z rodziny Helvetica, odinstalowałem kilkanaście fontów z tej rodziny. Restart i jest czytelniej.. pewnie dalej jest to Helvetica, ale zastanawiam się, gdzie to można sprawdzić...
-
ryszard last edited by
W IE jest tak samo
Czyli problem nie z Operą ale z systemem.
mam jakiś wysoki, wąski, mało przejrzysty wnerwiający mnie już dokumentnie font
Instalowałeś coś ostatnio? Zwłaszcza z programów, które dodają też czcionki do systemu?
Sprawdź w systemowym folderze czcionek, może po datach plików się zorientujesz co przybyło. A potem dojdziesz do tego dlaczego przybyło i czy Ci jest potrzebne. -
speak2 last edited by
Chodzi mi raczej o zlokalizowaniu sposobu na ustawienie wybranego fontu do wyswietlania w sieci.
-
ryszard last edited by
Czy aby windows nie ma tak "sprytnie", że udaje posiadanie Helvetica?
Moim zdaniem tu pomocy nie znajdziesz. A na innych forach zaczną od pytania: jaki masz system?