Page crashed when using tab?

  • When I use 'Tab' to move through the input fields the page crashes just when I arrive at the submit button.
    This happens only in some of my localhost projects.

    I checked the and validated successfully the HTML code.

  • Hi,

    Can you upload a test case?

    And what version are you using?

  • Hi,
    Can you upload a test case?
    And what version are you using?

    Version information

    Version: 39.0.2256.48 - Opera is up to date
    Update stream: Stable
    System: Arch Linux (x86_64; Deepin)

    I'm not sure what do you mean by test cast, but here is an example of a simple php file in my local server.

    <!DOCTYPE html>
    <html>
    <head>
    <meta charset="utf-8">
    </head>
    <body>
    <form action="" method="post">
    <input type="text" name="name" value="">
    <input type="submit" name="name" value="Submit">
    </form>
    </body>
    </html>

    When I open it in the browser and press tab to move to the submit button the page crashes!!!

  • I'm sorry for the previous incomplete comment. Here is the sample:

    <!DOCTYPE html>
    <html>
      <head>
        <meta charset="utf-8">
      </head>
      <body>
        <form action="" method="post">
          <input type="text" name="name" value="">
          <input type="submit" name="name" value="Submit">
        </form>
      </body>
    </html>
  • Interesting, I tested the code and the page crashes for me as well, but only in Opera stable (39.0.2256.48), in the beta and developer channels it works.

    I have reported the bug anyway. You can look for it in the changelogs with this id: DNAWIZ-5488. (And I linked to this forum post so if anyone gets credit it should be you :-) )

  • I was curious why this happens to only some of the pages and I found out that as soon as I add border style to the input element the bug ceases and the page doesn't crash. For example:

    <input style="border: 1px solid #dddddd;" type="submit" name="name" value="Submit">
    

    I hope this helps a little!

  • Even more interesting :-)

    I tested this in Chrome 52 as well (both Opera 39 and obviously Chrome 52 are based on Chromium 52), but there the bug wasn't present, so it seems like an Opera specific bug.

    Also, I use Ubuntu with Unity, so it doesn't seem to be a distro or DE dependent bug.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.