[Opera 20+] Zmiana domyślnych wyszukiwarek...
-
filip3434 last edited by
Cześć, wszyscy wiedzą, że Opera to taka konfigurowalna przeglądarka, że aż nawet wyszukiwanie jest jest możliwe jedynie w kilku słusznych wyszukiwarkach - oczywiście to nie do końca prawda, ale cóż...
Dobra, przejedźmy do rzeczy. Czy istnieje łatwy sposób na zamianę podstawowej wyszukiwarki Googla na jakąkolwiek inną? Włączając w to wyszukiwanie z poziomu pasku adresu (ale bez dodawania żadnego prefiksu) oraz z poziomu Speed Diala, jak i zamiana w menu kontekstowym?
Udało mi się usunąć część głównych wyszukiwarek korzystając z poradnika zamieszczonego na
http://www.dobreprogramy.pl/Mifczu/Jak-skasowac-domyslne-wyszukiwarki-w-nowej-Operze,48482.html (mam nadzieję, że linki są zgodne z regulaminem nowego forum ;))Ale co mi po skasowaniu, jak nie da się tego wszystkiego podmienić?
Pozdrawiam wszystkich na nowym forum
-
coshoo last edited by
Nie za dużo wymagasz od nowej Opery? Własnej wyszukiwarki ci się zachciewa?
A na poważnie, to nie używam Chropery tylko "prawdziwej" Opery, ale czytając forum to nie ma takiej możliwości. Dla mnie jest to podstawowa funkcjonalność i nie wyobrażam sobie używać przeglądarki z narzuconymi wyszukiwarkami.