Şifre Cümlesi Hakkında
-
A Former User last edited by
Merhaba,
Son 2 gündür Şifre cümlesi denen illet canımı okuyor,bir türlü hatırlamıyorum şu şifreyi hatta böyle bir şifre koyduğumu dahi bilmiyorum şuan kayıtlı hiç bir şifreme ve verilerime ulaşamıyorum her seferinde verilerimi sıfırlamaktan bıktım usandım bu konu hakkında nasıl bir yol izleyebilirim,yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
-
muradcobanoglu last edited by
Merhaba,
Son 2 gündür Şifre cümlesi denen illet canımı okuyor,bir türlü hatırlamıyorum şu şifreyi hatta böyle bir şifre koyduğumu dahi bilmiyorum şuan kayıtlı hiç bir şifreme ve verilerime ulaşamıyorum her seferinde verilerimi sıfırlamaktan bıktım usandım bu konu hakkında nasıl bir yol izleyebilirim,yardımcı olabilecek varsa sevinirim.Merhaba az evvel ben de sonunda buldum.
Eğer halen sorun çekiyorsanız,Ayarlar /Tarayıcı /Şifreleme seçenekleri
Daha fazla güvenlik için, Opera şifrelerinizi şifreleyecek.Eşitlenen parolaları Opera kimlik bilgileriniz ile şifreleyin
Eşitlenen parolaları kendi eşitleme şifre cümlenizle şifreleyin
bir cümle yaratmanız gerekiyor.
-
Deleted User last edited by
arkadaşlar 2 pc'de şu an online oldum ancak eşitleme yapmıyor. arkadaşın dediği gibi
Ayarlar / Tarayıcı / Gelişmiş yapılandırma / Şifreleme seçenekleri
- kutucuğa şifremi yazdım. 2. kutucuktada aynı şifreyi istedi ve tamam dedim. ee sonra ?
-
432007yavuz last edited by
Opera parola cümlesini nasıl sıfırlayacağız
Eğer tamamen kayıtlı bilgi ve kısayolları sıfırlayacaksak ne anlamı var? -
wtspfrm last edited by
Aynı durumu ben de yaşıyorum. Ne denesem olmuyor. Kaldırıp yerine yenisini koymanın bir yolu yok mu?
-
weyss last edited by
Şifre cümlesi sıfırladım tüm verileriniz gitti dedi, yine de işe yaramıyor ayrıca herşeyi kaybettim. Sizin yapacağınız işin ben Allah kahretsin.
-
yakupercan last edited by
Merhaba,
Eşitleme cümlesini sıfırlamanın, değiştirmenin yada yeni belirlemenin bir yolu yok mu? Hesabın parolasını sıfırlıyorsunuz ama eşitleme cümlesini sıfırlayamıyorsunuz ilginç olmuş. Kısa zamanda yardımlarınızı bekleriz. -
mysticvezon last edited by
Arkadaşlar çözebildiniz mi acaba sorunu aynı sorunu şuanda ben de yaşıyorum ama çözemedim bi türlü.
-
servett last edited by
@omeralpaykadioglu said in Şifre Cümlesi Hakkında:
Merhaba,
Son 2 gündür Şifre cümlesi denen illet canımı okuyor,bir türlü hatırlamıyorum şu şifreyi hatta böyle bir şifre koyduğumu dahi bilmiyorum şuan kayıtlı hiç bir şifreme ve verilerime ulaşamıyorum her seferinde verilerimi sıfırlamaktan bıktım usandım bu konu hakkında nasıl bir yol izleyebilirim,yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
-
A Former User last edited by A Former User
The passphrase is the one you have created when you set up sync to use one in the synchronization section of Opera settings.
If you never did it, most probably Opera is asking for your old Opera account password or your OS password.@omeralpaykadioglu @servett @muradcobanoglu @432007yavuz @wtspfrm @weyss @muazzez @yakupercan @mysticvezon
(eski/mevcut opera şifrenizi ya da işletim sistemine girerkenki şifrenizi deneyin arkadaşlar.) Umarım yardımcı olur.
-
@linux17 şifre cümlesini çözemiyorum bir türlü. işletim sisteminde hiç şifre yok, tüm alternatifleri denedim ama olmuyor. Şifre cümlesini nasıl sıfırlayacağım ki?
-
@ygzkoc hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?
edit: biraz araştırdım. windows'larda oluyormuş sanırım bu olay.
https://forums.opera.com/post/132558 moderatörün burada dediği gibi bilgisayarınızı açtığınızda girdiğiniz mevcut veya (değiştirdiyseniz)bir önceki şifrenizi istiyor olabilir. veya opera hesabınızın şifresini istiyor olabilir. -
@linux17 ilginiz için teşekkür ederim. opera şifrem en başından beri aynı, nitekim şifre kısmını geçiyorum. Eşitleme için şifre cümlesi istiyor. Büyük bir ihtimal bana oluşturttu onu ama ben hatırlayamıyorum. O yüzden şifre cümlesini sıfırlamam lazım. Onlarca farklı varyasyon denedim ihtimallerden ama olmadı. Mevcut şifremi giriyorum ama olmuyor. PC içinde herhangi bir şifre yok, operayı kurduğumdan beri de pcye şifre uygulanmadı hiç. o yüzden öyle bir şey deneme şansım da yok.
Dolayısıyla verilerimi kaybetmeden şifre cümlesini sıfırlamam lazım. Oturum sayfasında bunun için senkronizasyon sıfırla diyor ama o zaman tüm verilerim gidecek, bir anlamı kalmayacak.
-
@ygzkoc PC'de şifre yok derken, yani PCnizi açarken parola kullanmıyor musunuz?. kullanıyorsanız o parolayı deneyin. moderatörün https://forums.opera.com/post/112968 dediğine göre "Did you enabled 'encrypt synced data with own pass-phrase' in one of the computers by chance?" demek ki daha önceden verilerinize ekstra bi güvenlik sağlaması için kendiniz bir cümle belirlemişsiniz. çünkü operayı yüklediğinizde şifre-cümleciği seçeneği varsayılan olarak aktif değil. bir dahakine şifre cümleciği belirlemeden(zaten bence buna gerek yok) sadece opera hesabınızı tarayıcıda açarak verilerinizi senkronize tutabilirsiniz.
ben 2 yıldır opera kullanıyorum ama opera bana hiç şifre-cümleciği (pass-phrase) oluşturtmadı. sadece opera hesabım var . PCye format attığımda tarayıcıya opera hesabımı giriyorum ve eski verilerim geri geliyor.
-
@linux17 haklısınız evet dikkat etmeden böyle bir şey yapmışım şimdi de işin içinden çıkamıyorum. Bu şifre cümleciği olmadan özellikle parolalarıma ulaşma yolu yok mudur? Benim için önemli olan onlar. Yani şifre cümleciği sıfırlama veya sadece hesap şifresiyle bu cümleciği değiştirme imkanı yani çözüm :):)
veya bu şifre cümleciği nasıl bir kombinasyondan oluşuyor bir standardı var mı en düşük olasılıkla o doğrultuda seçenekleri daraltıp o kombinasyonları bir deneyeyim diyye buraya sorayım dedim
-
sergengrm last edited by
Taze taze yaşadığım sıkıntıdır. Hayır arkadaş, şifreyi sıfırlama şansı vermeleri lazım, verileri niye siliyorsun. Ve cidden her türlü şifre, sık kullandığım kelimeler denedim yok, yemiyor. Acilen el atılması gereken bir konu. Tam bir sinir krizi geçirtmece.
-
@sergengrm hocam linux tarafında böyle bir sıkıntı yaşanmıyor. yani en azından ben yaşamadım. windowslarda niye böyle oluyor anlamıyorum. yukarıdaki çözümleri denediniz mi?
-
sergengrm last edited by
@linux17 Denedim, lakin sıfırlayamam mevzuyu. Mail attım Opera ekibine, bir şekilde bunu verileri silmeden de sıfırlayabilmemiz lazım. Çok kısır bir kullanım alanı doğuruyor çünkü.