Po formacie - Opera nie dodaje załączników "przeciągnij i upuść" oraz zniekształca litery
-
tomekx6 last edited by
Witam,
Ostatnio formatowałem komputer, i po instalacji od zera Opera przestałą mi w GMailu dodawać załączniki przez opcję "przeciągnij i upuść".
Dodatkowo jak pomniejszę sobie obraz a Arkuszach Google (przez ctrl i -) to litery robią się bardzo niewyraźne (dodaję screen: http://www.tinypic.pl/fzhrpj96upye). Natomiast jak komórka z tekstem jest aktywna, to tekst jest ostry.
Przed sformatowaniem komputera nie miałem z tym problemów.Wcześniej Win 8.1, teraz Win 10.
Jakieś rozwiązania?
Pozdrawiam
Tomek -
slipstream2334 last edited by
Chciałbym podbić pytanie. jest to ten jeden feler, który nie pozwala mi wciąż przesiąść się w pełni na Operę. Co najgorsze, nijak nie wiadomo dlaczego. Na komputerze z Win 8.1 po zainstalowaniu działa opcja drag&drop. Na laptopie z Win10 ani w pracy z Win7 drag&drop nie dział. Żadnej w tym prawidłowości, żadnej logiki. Czy kiedykolwiek Opera to naprawi, bo już wcześniej na komputerach było to samo co odrzucało mnie od Opery.
-
tomekx6 last edited by
@slipstream2334 To zaskakujące, ale problem u mnie rozwiązał się w końcu sam (a próbowałem bezskutecznie wielu rzeczy i porad).
Działa mi już "przeciągnij i upuść" w GMailu, jak i zmniejszenie przybliżenia w Arkuszach Googole ("ctrl" + "-") nie powoduje zniekształcenia liter.
Niestety nie wiem co spowodowało rozwiązanie problemu, bo nic co robiłem z premedytacją, prawdopodobnie sprawę rozwiązała aktualizacja Opery (obecnie 33.0.1990.115) lub Windowsa (wersja 10 Pro x64).Pozdrawiam