[12.17] UserJS
-
3dh last edited by
Nigdy tego nie używałem. Trochę poczytałem, pobrałem jeden z takich skryptów ale nie działał.
Mógłbym prosić o jakiś prosty przykład?
-
Deleted User last edited by
Będzie ciężko o przykład bo gdy do Opery nie było rozszerzeń, można było posiłkować się skryptami, ale to już prehistoria. Skrypty zdezaktualizowały się, przestały działać w nowszych wersjach Oper (np działały w wersji 10 lub 11 a na najnowszej ze starych Oper czyli 12-tce przestały). I nikt ich nie aktualizował bo i po co, używa się rozszerzeń. Skrypty często poprawiały wygląd stron a i te z upływem czasu się zmieniały więc tym szybciej skrypty przestawały działać i byćpotrzebne. Osobiście używam jednego skryptu do gemiusa, ale jego zachowanie ciężko zobaczyć, choć działa bo całkiem niedawno grzebałem w googlach by go znaleźć i sobie poprawić działanie Opery (ale przy zablokowanym gemiusie w urlfitrze reklam). Kiedyś go miałem, usunąłem a niedawno do niego wróciłem.
Powinien działać również skrypt na eliminację tzw dwukliku (choć to się eliminuje innymi wygodniejszymi sposobami), był też skrypt wyświetlający flagę państwa (gdzie serwer strony) w pasku adresu ale (sprawdziłem) nie działa a jest takie rozszerzenie i skrypt stał się zbędny -
3dh last edited by
Dzięki. W międzyczasie znalazłem coś i po drobnych zmianach udało mi się to uruchomić. Mniej więcej wiem już jak to działa, a teraz chciałem zadać konkretne pytanie.
Czy można dodać/nadpisać zmienne lub cały skrypt?