Dwie Opery, Dwa flash plaery NPAPI
-
darekjaworowski last edited by
Ktoś wie jak zrobić by Opera developer miała nowego flasza 16 NPAPI, a stara 12.17 korzystała z 11.2 też NPAPI? Możliwa jest konfiguracja 16 PPAPI i 11.2 NPAPI ale taka sytuacja mi się nie podoba.
Na wszystkich stronach z filmami lepiej spisuje się stara Opera ze starszym flaszem, odtwarzanie jest płynne i bez zacięć, ale nowszy flasz nie pozwala na płynne odtwarzanie. Z kolei Opera dev lepiej radzi sobie z grą The settlers online, ale flash ppapi powoduje że na czacie gry próba napisania literki "ą" kasuje cały wcześniej wprowadzony tekst. Do oglądania wideo opera dev i flash ppapi kompletnie się nie nadaje, niezależnie od jakości i stopnia zbuforowania wideo się zacina tak że nie da się oglądać. Opera dev w ogóle nie pozwala używać flasha w wersji 11.2.
Aa, Sprzęt mam niestety stary, AMD Athlon 3200+ 2GHz, 2GB RAM, ale wideo 720p 25fps uciągnie bez problemu -
macieja58 last edited by
wersja PPAPI o której wspominałeś to: Wersja 16.0.0.235?? ja wcześniej testowałem jeszcze PPAPI beta i też miałem zacięcia, albo cała przeglądarka mi stawała.
-
darekjaworowski last edited by
Tak to to ustrojstwo. Zapomniałem dopisać że Opera dev 27 i jakikolwiek działający z nią flash nie pozwala mi na płynne odtwarzanie wideo, czy to PPAPI czy NPAPI efekt taki sam.
-
macieja58 last edited by
u mnie na opera beta najnowszy NPAPI działa bez problemu, żadnych zacięć ani zawieszeń nie ma ogólnie konfiguracja z jakiej korzystam i z którą obecnie nie mam żadnych problemów to najnowsze NPAPI i Opera 26 stable