(12.17) Ponowne wczytywanie stron przy cofaniu
-
nova-personigo last edited by
Mój FF wygląda już identycznie, jak O12, której nadal używam. Tyle tylko, że żre cholernik pamięć, jak nie przymierzając Chropera 24.
Maxthon jest fajny, ale ma mnóstwo bugów. Co rusz nowa, niedopracowana wersja. Ale to zawsze jakaś alternatywa.
Cały czas trzymam kciuki za emdeka i jego Otter Browser. -
lemari last edited by
Mój FF wygląda już identycznie, jak O12, której nadal używam. Tyle tylko, że żre cholernik pamięć, jak nie przymierzając Chropera 24.
U mnie FF(mam 17 rozszerzeń) zajmuje tyle RAM co O12.17, sporo mniej niż O24.
-
nova-personigo last edited by
No, Chroperę trudno przebić w ilości zżeranej pamięci
Ale cały czas czekam na pierwszą stabilną wersję Otter Browser.
Sądząc po obiecanych funkcjonalnościach, szykuje się ulepszony klon starej, dobrej Opery.
Już da radę tego używać, a po wprowadzeniu pozostałych rzeczy powinno być świetnie. -
A Former User last edited by
Mój FF wygląda już identycznie, jak O12,
mow, jak tego dokonales, mow w miare dokladnie.
Maxthon jest fajny, ale ma mnóstwo bugów.
na przyklad, ktore notoryczne?
-
U mnie FF(mam 17 rozszerzeń) zajmuje tyle RAM co O12.17, sporo mniej niż O24.
-
mozesz podac, jakie to rozszerzenia?
-
dodatki, rozszerzenia, wtyczki... do jakiej grupy naleza - jesli są - te cuda, ktore max przybliza funkcjonalnosc ff do operowej 12.17?
-
-
lemari last edited by
mozesz podac, jakie to rozszerzenia?
Adblock Plus, BetterPrivacy, Cleary, Click to Play per element, Default Full Zoom Level, Disconnect, Element Hiding Helper dla Adblock plusa, Eliminator slajdów, Ever Sync, Greasemonkey, HTTPS Everywhere, LastPass, NoScript, Quick Translator, SpeedDial [FVD], Tab Mix Plus, Thumbnail Zoom Plus.
-
Adblock Plus, BetterPrivacy, Cleary, Click to Play per element, Default Full Zoom Level, Disconnect, Element Hiding Helper dla Adblock plusa, Eliminator slajdów, Ever Sync, Greasemonkey, HTTPS Everywhere, LastPass, NoScript, Quick Translator, SpeedDial [FVD], Tab Mix Plus, Thumbnail Zoom Plus.
thx; jeszcze nie wiem, co ktore robi, ale moze pora juz sie tym interesowac...
a tak nawiasem: masz moze jakies cuda poinstalowane, ktore "interfejsowo"/funkcjonalnie upodabniaja ff do opery 12.17 (mozliwe, ze to nawet ktores z wymienionych wyzej...)? -
gradek83 last edited by
CO do problemu z niemożliwością cofania stron w OPERA Wersja 12.17 Kompilacja 1863 jeśli używamy rozszerzenia ImagePreviewer czasem musimy doinstalować kolejne rozszerzenie LinkRedirector i to właśnie ono powoduje taki efekt Jedynie ustawienie w opcjach Mouse cursor hovers pomaga dwie pozostałe opcje powodują taki efekt w poprzednich wersjach opery to nie występowało.
-
CO do problemu z niemożliwością cofania stron w OPERA Wersja 12.17 Kompilacja 1863 jeśli używamy rozszerzenia ImagePreviewer czasem musimy doinstalować kolejne rozszerzenie LinkRedirector i to właśnie ono powoduje taki efekt Jedynie ustawienie w opcjach Mouse cursor hovers pomaga dwie pozostałe opcje powodują taki efekt w poprzednich wersjach opery to nie występowało.
problem w tym, że nie uzywam Im. Prev., ani LinkR.
-
gradek83 last edited by
Zrób tak jeśli masz jakiekolwiek rozszerzenia to powyłączaj je. Następnie pousuwaj wszystkie ciasteczka i historię przeglądarki. Nie wiem jaki masz system ale wywal wszystko co masz w folderze "cache" D:\Documents and Settings\mojekonto\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera\cache. Moja wersja przeglądarki to "12.17 Kompilacja 1863". Wejdź w Panel sterowania Java i uaktualnij ją Update i Update now. Ja mam wersje :8 update 25 (build 1.8.0_25-b18). Następnie w panelu sterowania wejdź do Flash Player kliknij na Usuń wszystko zaznacz "Usuń wszystkie pliki licencji audio i wideo" i kliknij na Usuń Dane. W zakładce Zaawansowany sprawdź aktualizacje Flash Playera oby dwie wersje powinny byc takie same na stan dzisiejszy :15.0.0.189. Po tym wszystkim. Zrestartuj komputer i sprawdź. Zazwyczaj na Allegro widoczny miałem ten problem i tam warto to sprawdzać.