Jak zmienić wygląd kafelków w szybkim wybieraniu?
-
kvsExplo last edited by
Co jakiś czas opera zmienia mi wygląd kafelków, co mnie irytuje. O ile kafelek gmaila czy fejsa jest taki jak być powinien to już google, mbank czy allegro jest randomowy.
Czy to można zmienić, tak aby bardziej przypominało to czym jest?
-
karolaex67 last edited by
Zainstaluj Vivaldi, to prawie brat bliźniak Opery.
W Vivaldi możesz dodawać swoje obrazki do kafelków.
Mam Operę i Vivaldi, korzystam z obydwóch na zmianę. -
A Former User last edited by
@karolaex67
Opera już pozwala na takie dodawanie grafiki w kafelku.
Mimo wszystko dzięki.Sprawdziłem tego Vivaldiego i podoba mi się, ale już widzę jeden problem i nie wiem czy da się go rozwiązać.
Funkcja Odtwarzanie obraz w obrazie nie pozwala na powiększenie dodatkowego okna bardziej niż 1/4 ekranu. W Operze mogę to zrobić nawet na cały ekran monitora.
Da się to gdzieś ustawić ?
-
A Former User last edited by
Niedaleko pada jabłko od jabłoni
https://forums.opera.com/topic/36215/ikony-zamiast-napisów-szybkie-wybieranie/3Jesteś na stronie jaką chcesz dodać do szybkiego wybierania.
Klikasz po prawej stronie w pasku adresu serduszko.
Pojawi się okienko i tam przesuwasz tak jakbyś zdjęcia oglądał.
Wybierasz te które chcesz i na końcu klikasz gotowe. -
karolaex67 last edited by karolaex67
Okey, da się to zrobić w zakładkach ale w oknie szybkiego wybierania już chyba nie ?
EDIT:
Należy wejść przez kafelek z szybkiego wybierania i dopiero tam kliknąć w czerwone serduszkoAle dalej to nie to samo co w kafelkach szybkiego wybierania w Vivaldi, tam można wrzucać obrazki lub zdjęcia z folderów w kompie
-
A Former User last edited by A Former User
@karolaex67
może i tak, ale dalej martwi mnie ta funkcja Odtwarzanie obraz w obrazie -
kris1985 last edited by
Również mnie to denerwowało że czasami zmieniało mi kolejność kafelek ale chyba najbardziej brakuje mi w kafelkach większej konfiguralności np: zakładek tak jak to jest np w fvd speed dial dlatego dodałem fvd i mam spokój kosztem dodatkowych rozszerzeń szkoda