Czy w ogóle jest jakiś plan?
-
cornolio last edited by
Jak na razie odinstalowałem Operę. Zostawiam sobie O12 chociaż coraz gorzej sobie radzi.
Jak dla mnie największe wady nowej opery:
Fatalnie działające video, np tvn24, ekstrakasa tv - 100% cpu, przycina generalnie koszmar na słabszych kompach
nie ma tego na chrome którego też nie używam, FF, IE, O12. Problem dotyczy wszelkich wersji z blinkiem, od developer po stabilnązarządzanie ciasteczkami jak i cache dla typowego debila - czyli brak zarządzania. Po kilku tygodniach dysk ssd zawalony cache stron. Brak normalnego przestawiania miejsca cache jak np w O12 lub bardziej drewniany sposób czyli jak w FF ale zawsze jest. W operz tylko przez wiersz poleceń - no taki archaizm, że ręce opadają.,
Brak klienta pocztowego
FATALNE skalowanie stron.
Zalety
Praca na baterii, szybkie wybieranie, wklej jako zwykły tekst i pewnie jeszcze kilka oczywistości.Jak napisałem, tymczasowo ją wywalam na rzecz nowego FF
Czy jest w ogóle jakiś plan? odnoszę wrażenie, że nie ma żadnego. Nie zrobiono nic, aby Opera z nowym silnikiem miała funkcjonalność opery 12. Jaki to problem? ogarnąć to co miała O12 dodać silnik i nowe fajne funkcje?
po takim zabiegu konkurencji nie ma. a tak to nie wiadomo co to w ogóle jest.
pzdr