Patrzmy w przyszłość!
-
piter432 last edited by
główny powód dla którego chromium i pochodne są nieużywalne...
Nieużywalne (facepalm). To ciekawe dlaczego Opera 12 mi się crashuje praktycznie codziennie, a Chropera ładnie chodzi z włączonymi niektórymi funkcjami eksperymentalnymi?
osom... i jak często korzystasz z tych funkcji eksperymentalnych?
Powiedzmy, że bardzo często -
raflezja last edited by
Sprawdź solidnie swój system pod kątem obecności złośliwych aplikacji, malware, itp.
Idź na forum, które się skutecznie zajmuje takimi problemami.
Ja stąd zmykam, bo nie jest to forum mojej przeglądarki, Opery na Presto.Dzięki!
Poszukałam programu, sprawdziłam i mi szczęka opadła. Była tego cała masa
To ja już nie wiem za co ja płacę co roku kupę kasy Nortonowi .... -
A Former User last edited by
Sprawdź solidnie swój system pod kątem obecności złośliwych aplikacji, malware, itp.
Idź na forum, które się skutecznie zajmuje takimi problemami.
Ja stąd zmykam, bo nie jest to forum mojej przeglądarki, Opery na Presto.Dzięki!
Poszukałam programu, sprawdziłam i mi szczęka opadła. Była tego cała masa
To ja już nie wiem za co ja płacę co roku kupę kasy Nortonowi ....Nie znam Nortona, ale wydaje mi się, że każdy antywirus ma w ustawieniach różne możliwości skanowania. Koniecznie ustaw skanowanie w czasie rzeczywistym dla wszystkich programów, które łączą się z internetem. Podejrzewam, że coś w tym względzie przeoczyłaś.
-
zmonika last edited by
Pochwaliłem v20 aż tu widzę, że nie na wszystkich stronach gdzie mam zapisane hasła, hasła te są wczytywane przez v20. Większość tak, ale wiele przestało działać mimo że są na liście haseł. Mało tego: po skasowaniu tego hasła które się nie wczytuje, po wpisaniu na nowo USER i PASS nie jest proponowane zapamiętanie hasła. Czyli w v20 coś spiepszyli w porównaniu do v19. Wracam do dziewiętnastki.
No niestety, u mnie ten sam problem z hasłami po aktualizacji do 20-stki. Czekamy na naprawę
-
Deleted User last edited by
Czy to forum będzie kiedykolwiek normalnie wyglądać? wiadomo coś? W życiu nie widziałem czegoś bardziej niepraktycznego
-
jekert last edited by
A czy stare forum zostało zarchiwizowane i jest gdzieś dostępne, czy poszło do kosza?
-
lemari last edited by
A czy stare forum zostało zarchiwizowane i jest gdzieś dostępne, czy poszło do kosza?
https://vivaldi.net/blogs/entry/archiwum-polskiego-forum-opery-w-serwisie-my-opera
-
lemari last edited by
https://vivaldi.net/blogs/entry/archiwum-polskiego-forum-opery-w-serwisie-my-opera
-
Deleted User last edited by
No niestety, u mnie ten sam problem z hasłami po aktualizacji do 20-stki. Czekamy na naprawę
Aktualizacja do 20.0.1387.77 i nie ma (w każdym razie nie widzę) problemów z hasłami
-
zmonika last edited by
Zgadza się @plastek
Widziałam, wczoraj po południu dodali
Zainstalowałam i jestem zadowolona, także nie widzę już problemów z hasłami. -
biocomp last edited by
Autorzy na nowe propozycje są głusi. Szaleją z numerkami co kilka miesięcy praktycznie stojąc w miejscu (od wersji 16 do wersji 20 pojawiło się kilka opcji, które można policzyć na palcach dwóch rąk). Była masa propozycji od użytkowników, sam pisałem na forum dweloperskim swoje propozycje - ale oni mają to w tyłku... No albo bardzo chcą, tylko że po roszadach pozostała część ekipy niepotrafiąca programować... Dla picu wydająca kolejne edycje przeglądarki co 3 miesiące... W międzyczasie schrzanili kilka rzeczy, które z powrotem z wersji na wersję poprawiali... Nie wiem co się dzieje z Opera Software, ale dzieje się coś zdecydowanie niedobrego. W tej przeglądarce naprawdę nie ma niczego, czego nie byłoby w innych - to jest nakładka na Chrome... (Jedyny duży plus to jak zwykle Speed Dial). Kilka razy na starym forum pytałem się o różne kwestie związane z używaniem programu - czasem o całkiem podstawowe funkcje dostępne w przeglądarce na starym silniku, przy czym zwykle odpowiedzią był tekst "nie da się" (w przeciwieństwie do dawnych czasów, gdy Opera nie była Chroperą i w 99% dawało się - jak nie po myśli autorów, to na okrętkę - to był fantastyczny program).
Z szybkością aktualizacji jest tak duży problem (numerki lecą, tylko nic się nie zmienia), że nie wiem czy w 2020 przy numeracji 100 dojadą do poziomu starej Opery... Nie rozumiem, nie można było zamienić silnika Presto na Chromium w starym SDK Opery, tylko "budować Rzym" od nowa?
Mam kolejny problem obecnie z nową Operą - tym razem z Cache. Jeśli nikt mi nie pomoże, lub po raz kolejny padnie odpowiedź, że się nie da (co byłoby absurdem, bo w Chrome się da, a na Chromium bazuje nowa Opera), to rezygnuję z tej przeglądarki na rzecz innej. Po prostu nie chcę walczyć i prosić się o każdą funkcję, bo moim zdaniem w 2014 powinniśmy otrzymywać program o znacznie bardziej rozwiniętych funkcjach niż nawet to, co oferowała Opera 12.16. Program powinien być przejrzysty, responsywny i bardzo konfigurowalny (do tego przecież dąży się choćby w witrynach web 2.0). Tymczasem widzę "cofanie się w rozwoju" całego rynku IT i tworzenie programów dla idiotów, w czym niestety swój udział bierze Opera uzależniając się jednocześnie od monopolisty jakim jest Google i z utęsknieniem w oczach oczekując, co też ich "Pan i Władca" udostępni w kolejnej wersji Chromium, a czym będzie można się pochwalić przed ludźmi na swoim blogu opisując kolejną, 30 wersję opery... Żenujące. -
kajach1 last edited by
Nie potrafię zrozumieć, czemu cała część społecznościowa my.opera poszła w diabły, przecież to było tyle ludzi, tyle blogów itp. z całego świata, te serwery aż takie drogie były????, nie dało się wrzucić jakichś reklam, żeby to chociaż samo na siebie zarobiło. Przecież to teoretycznie powinno być bardzo dużo warte patrząc w aspekcie zasięgu.
-
dlaczego mam otwarte TYLKO dwie karty a uruchomionych jest 10 procesów Opera?! [.....] nie jest zła ta nowa Opera.
musze przyznac, ze bardzo ciekawie skonstruowane zdanie
-
ale niektóre strony są tak ciężkie, że pozostaje jedyne lekarstwo, zrezygnować z JavaScript.
Czy nie rozważniej jest zmienić narzędzie do przeglądania internetu?
a podpowiedz - na jakie? bo że na maxthona... to wiem, moze (jak kiedys) ma nadal cos z opery; na ff? <- za ciezki; co ma podstawowe funkcjonalnosci 12.16? mnie wychodzi na to, ze... maxthon (z webkitem) moze miec, nawet ostatnio podgladalem portable. Fakt - 12.16 ciezkawo chodzi na pewnych www, ale nadrabia to mozliwoscia wylaczania JS, no i duza funkcjonalnoscia (pare dodatkow zalatwia to)