Opera full yedekleme ve geri yükleme
-
A Former User last edited by
Merhaba,
Opera tarayıcısını tam olarak yedekleyip gerektiğinde nasıl geri yükleriz onu anlatacağım.
Bu yedekleme işlemi ile bütün bilgiler yedeklenir.
Zaman zaman yedeğinizi alın.
1- Tarayıcı satırına opera://about yazarak sayfayı açın.
2- Aşağıda Yollar kısmı olacak, orada Profil: yolunun karşısındaki adresin tamamını kopyalayın,
örnek ( C:\Users********\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable
3- Bu adresi herhangi bir klasör açıp adres satırına yapıştırın ve entere basın (!!! tarayıcı değil klasör olacak!!!)
4- Klasör açılınca, opera tarayıcısını kapatın.
5- Açmış olduğunuz klasördeki bütün herşeyi farklı bir yere kopyaların veya rar dosyası haline getirerek yedekleyin.İşte bu kadar, A dan Z ye herşey yedeklendi, bütün ayarlar, veriler, şekilleri vs.. aklınıza gelebilecek herşey olduğu gibi yedek alınmış oldu. Bu yedeği farklı bir bilgisayara yükleyince bire bir aynı şekilde tüm bilgiler oraya geçmiş olur. ( Hatta operayı kapatırken açık bıraktığınız pencereler bile)
Şimdi yedeği nasıl geri yükleyeceğimize bakalım., aslında benzer bir mantık yine.
1- Yeni yüklediğimiz veya yedeklerigeri yükleyeceğimiz tarayıcımızı açalım.
2- Tarayıcı satırına opera://about yazarak sayfayı açın.
3- Aşağıda Yollar kısmı olacak, orada Profil: yolunun karşısındaki adresin tamamını kopyalayın,
örnek ( C:\Users********\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable
4- Bu adresi herhangi bir klasör açıp adres satırına yapıştırın ve entere basın (!!! tarayıcı değil klasör olacak!!!)
5- Klasör açılınca, opera tarayıcısını kapatın.
6- Buradaki hiçbirşeyi silmiyoruz, daha önce aldığımız bütün yedek dosya ve klasörlerini olduğu gibi bu alana kopyalıyoruz, çıkan uyarıya tümünü değiştir diyoruz.İşte bu kadar, son yedek alırken tarayıcınız birebir aynı şekilde geri yüklendi.
Bu işlemi yedek içinde yapabilirsiniz, operanın farklı sürümlerini kurarak onlara da yükleyebilirsiniz. Mesela beta veya test sürümünü kullanacaksanız bu şekilde geçiş yapabilirsiniz.
-
engerex last edited by
Merhaba,
Teşekkürler bu yöntemi kullanıyorum ve işe yarıyor. Ama parolalar sıfırlanıyor.
Belki farklı bilgisayara taşıdığımdandır. Parolalar dahil taşımanın sağlıklı yolu mevcut mu? -
A Former User last edited by A Former User
@engerex opera hesabınızda senkronizasyon aktif ise zaten opera tarayıcıyı yeniden yükledikten sonra opera hesabınızda oturum açınca otomatik olarak şifreleriniz dahil her şeyi geri getiriyor. yani hangi bilgisayara opera tarayıcıyı yüklerseniz yükleyin hesabınızda oturum açınca bilgileriniz geri gelir.
-
oflurecep last edited by
@linux17 Bu offline olarak yedeklemedir, yani flaş belleğe atıp saklamak gibi, mesela benim opera boyutum 350mb civarında , garip gelebilir ama ayrı bir sunucu gibi her işimi opera ile hallediyorum, 7-8 versiyonlarından beridir opera kullanıyorum. bu kadar büyük dosyayı yeni bilgisayarda indirmek zahmetli olacaktır.
-
oflurecep last edited by
@linux17 Bu offline olarak yedeklemedir, yani flaş belleğe atıp saklamak gibi, mesela benim opera boyutum 350mb civarında , garip gelebilir ama ayrı bir sunucu gibi her işimi opera ile hallediyorum, 7-8 versiyonlarından beridir opera kullanıyorum. bu kadar büyük dosyayı yeni bilgisayarda indirmek zahmetli olacaktır.
-
intension last edited by
Eklentileri taşımıyor, başlangıç sayfası kısayolları taşımıyor. Bu şekilde yer imlerinden başka neyi yedeklemiş oluyoruz?
-
oflurecep last edited by
@intension Düzgün yaptığına emin misin?
BU şekilde açık olan sekmeler bile taşınıyor.
-
intension last edited by
@oflurecep Ana bilgisayarımdan yedeklediğim Opera dosyalarını ikinci bilgisayara sıfırdan yüklediğim ve oturum açtığım Opera profil yoluna kopyaladım sonlara doğru çıkan uyarıya tümünü değiştir dedim. Bunları talimatlara uyarak yapıyorum Operayı kapat vs hepsi tamam. Üç kere denedim üçünde de eklentileri taşımadı. Eklentileri taşıdığına emin misin?
-
metinopera last edited by
@intension Aynı sorundan bende muzdaribim çözümünü buldunuzmu. Note uygulaması içerisinde account şifrelerim vardı en azından onlara ulaşma imkanım olsa iyi olurdu.