Gdzie Opera pamięta login do witryny?
-
Theofilos last edited by
Witajcie
Mam Operę 95.0.4635.80
Gdy wchodzę na stronę WWW, gdzie trzeba się zalogować, to Opera proponuje mi mój login.
Gdzieś ma go zapisanego.
Gdzie?
Skasowałem ciasteczka, pamięć podręczną, hasła do witryny i nadal pamięta. -
frankosio last edited by
@theofilos Masz to w Zaawansowanych ustawieniach Opery w Menedżerze Haseł.
Tam są wszystkie twoje loginy/hasła i możesz ręcznie pousuwać te, których nie chcesz.
Skrót to: opera://settings/passwords
wklej/wpisz go w pasek adresu. -
Theofilos last edited by
@frankosio
Dziękuję bardzo, ale to nie to.
Nie mam żadnych zapamiętanych loginów w tym miejscu.Znalazłem jednak pewne rozwiązanie, ale usuwa ono wszystkie loginy dla wszystkich stron, a nie dla tej konkretnej.
Ustawienia – Podstawowe – Prywatność I bezpieczeństwo – Wyczyść dane przeglądania – Dane automatycznego uzupełniania formularzy
-
krzyleszcz last edited by
@theofilos cześć, znalazłem rozwiązanie na nasz problem
Pewnie nie raz i nie dwa, niejednemu z nas, zdarzyło się wpisać niepoprawną wartość do formularza w przeglądarce ::)
Przy włączonej opcji zapamiętywania wypełnionych formularzy w przeglądarkach, taki błędny wpis jest nam później podpowiadany ciągle, przy każdym wpisywaniu danych do pól formularza. Powiecie: przecież można wejść w opcje i wyczyścić wszystkie dane formularzy - tak ale usunie to nam całość przechowywanych danych a nie zawsze tego chcemyJest na to prostszy i lepszy sposób - należy zacząć wpisywać wybraną frazę, aż pojawi się w podpowiedziach błędna, następnie wybrać ją za pomocą kursora myszy i nacisnąć kombinację: Shift + Delete - zapamiętana wartość zostanie usunięta i nie pojawi się już w podpowiedziach do tego pola.