Flow - ktoś to używa na co dzień?
-
oryszczyszyn last edited by
@niecodziennik Ja używam jako przechowalnię na jakieś cytaty, zdjęcia, filmy, trochę taka szuflada z tym, co się może kiedyś przydać.
-
cyberjarek last edited by
@robwan, u mnie działa, ale połączenie ze smartfonem robię sposobem. Tylko nie wiem, czy dobrze pamiętam. Jeśli coś niejasne - pisz, wtedy zmuszę się do odłączenia i połączenia jeszcze raz
Na pewno trzeba mieć coś we Flow w obu łączonych urządzeniach, łatwiej będzie sprawdzić, czy się udało.
W każdym razie, aby skutecznie połączyć smartfon z komputerem należy po wyświetleniu i zatwierdzeniu kodu na komputerze (wtedy, kiedy w przeglądarce komputerowej powinny się pojawić już wpisy z Flow z przeglądarki z telefonu) - nie cofać nic w przeglądarce na telefonie (wtedy chyba wyświetla się ciągle ten ciąg cyfr), a zwyczajnie ją "ubić", czyli schować, zrzucić "do paska" i usunąć wszystkie aktywne aplikacje. Wtedy połączenie zostanie zachowane. Inaczej, jak cofałem czy klikałem dalej w tej sesji przeglądarki - połączenie się zrywało.
U mnie to zawsze działało, w sieci nic nie znalazłem na ten temat.
Ja tam trzymam np. NIP firmowy, jakieś kody rabatowe, czy inne ciągi znaków, które często wykorzystuję. Nie muszę ich szukać po stronach czy mailach.
Haseł nie polecam trzymać