Uciążliwa i nieznana funkcja Opery
-
JacBrac last edited by
@niecodziennik a jaki system masz ? Win 10 czy 11 a może starszy ? długo używasz Opery ? czy wcześniej już były te niewygodne dla Ciebie opcje ?
-
niecodziennik last edited by
@jacbrac Dzięki. Windows 11. Opery używam od 15 lat (:-)). Aktualnie wersja 102.0.4880.78. Ta tajemnicza funkcja pojawiła się wraz z wersjami o numerach powyżej 100.x
Ustawiłem wszystko tak, jak to widzę na obrazku, ale to niczego nie zmieniło. Spróbuję jeszcze reinstalacji i dam znać.
-
@niecodziennik Odinstalowałem, usunąłem ślady, zrestartowałem maszynę, zainstalowałem nowo pobraną Operę - cudaczna funkcja jest nadal obecna, a może znów obecna.
Oczywiście, można jeszcze zainstalować system od nowa, ale tego już mi się robić nie chce w najbliższym czasie.
Kontakt z supportem jest zdaje się po angielsku, ale nie znam tego języka. -
JacBrac last edited by
@niecodziennik co do angielskiego to użyj google tłumacza akurat z angielskim działa niemalże perfekcyjnie, tłumacząc całe zdania, łatwo się kopiuje,
-
JacBrac last edited by
@niecodziennik chyba nie pozostaje Ci nic innego, jak przy użyciu translatora skorzystać ze wsparcia technicznego;
osobiście jakiś czas temu miałem zawieszenie się FireFox na fonie, ( generalnie używam na kompie kliku przeglądarek, na PC z XP Chrome, na lapie Toshiba z Win 7: FF, Opera, Chrome, Edge, na lapie Asus z Win 10 też tych czterech, to dlatego że każda ma nieco inne opcje, rozszerzenia, zależy co robię, na fonie FF, Opera zwykła, bo mobilna GX nie ma tylu funkcji, i Samsung browser bo nawet spoko, np ostatnio po sugestiach stworzyli funkcję odtwarzania YouTube w tle, na innej zakładce a także po wyjściu z przeglądarki ), i zawieszenie trwało półtora tygodnia, pomoc techniczna nie reagowała, aktualizacje były i nic, musiałem odinstalować i ponownie zainstalować aloe straciłem zakładki, potem włączyłem synchronizację, na przyszłość by nie mieć tylu strat, ta anegdota ma na celu podkreślenie, że takie dziwne sytuacje się zdarzają i nieraz nie sposób dojść do tego co się stało,
-
@jacbrac All bug reports for Opera for computers must be written in English. The bug report wizard should only be used for reporting bugs, and not for seeking support. For support-related queries, please browse our help pages.
If your bug is a topic in Opera's community forums, a report has likely been filed by someone from the community.Wszystkie raporty o błędach w Operze na komputery muszą być napisane w języku angielskim. Kreatora raportów o błędach należy używać wyłącznie do zgłaszania błędów, a nie do szukania pomocy. W przypadku pytań związanych ze wsparciem prosimy przeglądać nasze strony pomocy.
Jeśli Twój błąd jest tematem na forach społeczności Opery, prawdopodobnie ktoś ze społeczności złożył zgłoszenie.Tylko błędy, a nie pomoc. Mimo to napisałem,
Dziękujemy!
Twój numer referencyjny to BS-73370. Sprawdź skrzynkę pocztową w celu uzyskania potwierdzenia i aktualizacji.Po 5 minutach żadnego potwierdzenia nie ma.
-
JacBrac last edited by
@niecodziennik jeśli FAQ nie będzie miał opcji pasującej do Twojego zagadnienia, problemu, to chyba nie pozostanie Ci nic innego jak jakoś z tym funkcjonować,
Zdarzają się takie kiepskie, niewygodne pomysły, -
@jacbrac Po prostu się jakoś przyzwyczaję. Tylko nie lubię sytuacji, w których coś się rzekomo nie da. Albo "tak już musi być".
Swoją drogą w Windows 98 dało się znacznie więcej niż w Windows 11.Dzięki.
-
JacBrac last edited by
@niecodziennik ja także nienawidzę sytuacji gdy ,,nie da się czegoś z czymś zrobić,,
Ale w życiu niestety tak bywaDlatego szukałem rozwiązania także na Twoje zagadnienie,
Ja np od jakiegoś czasu mam podświetlenie na czerwono w rogu, gdzie menu, że czeka na instalację aktualizacja,
A gdy zaglądam w aktualizacje, to pokazuje mi że mam aktualną,
Co widać było na zrzutach,
Pomóc techniczna też mi nawet nie odpisała,Po prostu muszę ignorować problem,
Bo wszystko działa,
Może to wynika z tego, że ta sytuacja ma miejsce tylko na lapie z Win 7, że nie aktualny system, nie wspierany, ️
Szkoda zdrowia i czasu, to najcenniejsze co w życiu jest.... -
@jacbrac Słusznie prawisz. Nie wszystko da się zmienić, ustawić po swojemu... nawet gdy teoretycznie ma się rację.
-