New Opera Forums launching soon!
Discussion thread

New Opera install does not work!

esebm
esebm

50 posts

  • Server monkey

Hi, I just installed O43 on a new PC (Win 10, 64 bit). The speed dial screen pops up and when I try to access any website in speed dial, the new tab pops up with a blank screen, the blue ring is rotating but nothing happens. It's just sitting there, rotating. Can someone help? Thanks, Ed

5 Replies - 289 Views

lando242
0 0
lando242

2924 posts

  • 2000 posts

Download Revo Uninstaller, use it to uninstall Opera, reboot system, reinstall Opera. That fix it?

esebm
0 0
esebm

50 posts

  • Server monkey

It works when I turn VPN off.

zalex108
0 0
zalex108

1402 posts

  • Server monkey
  • 1000 posts

If the problem happens just with VPN, at least it's less painful, but to keep it full usable try with a clean profile and check if fix the problem:

Make a Back up and try with a clean profile:
First

* Use Opera Sync:

Then:

* OMenu > About Opera > Path >> Profile     |     Close Opera
* Go there with Windows Explorer     |     Win + R > %AppData%
* Back up and Rename the folder, for example: Opera Stable_MM/DD/YY

Then just open Opera again, will look as a fresh install and check if the problem it's fixed.

If the problem it's fixed, just Login in OSync & synchronize the current fixed profile.
esebm
0 0
esebm

50 posts

  • Server monkey

It was a brand new PC, a clean install.

zalex108
0 0
zalex108

1402 posts

  • Server monkey
  • 1000 posts

It was a brand new PC, a clean install.

The clean install should be done to Opera profile, the profile may be corrupted so, just follow the steps of the post, start Opera with a clean profile and test.

This discussion has been closed.