New Opera Forums launching soon!
Discussion thread

General Opera for Windows Discussion Thread

leocg
leocg

13247 posts

  • Moderator
  • 10000 posts

You would like to say something about Opera for Windows, discuss about it with other people but you don't want or don't feel the need to open a topic just for it?

Now you can do it in this thread.

24 Replies - 719 Views

grib
1 0
grib

3 posts

    Where to post wishlist? Iwant two things, first slim text-only bookmark bar and second button on toolbar that open all my bookmarks in list view

    sgunhouse
    1 0
    sgunhouse

    3871 posts

    • Moderator
    • Server monkey
    • 2000 posts

    If you have multiple windows running, have you closed them? I'll presume you have, so then either you're set to start with a specific set of pages (and those 10 windows are the pages you set) or you have adware. Hoping it's the former ... go to Settings, you'll see a section named "On startup" with 3 options:

    • Open the start page
    • Continue where I left off
    • Open a specific page or set of pages

    Presumably that last one is checked, click on the link after it that says "Set pages" and then edit the list of pages found there. Or change to one of the other options.

    If that's not it, find an adware remover and use it to clean up your system.

    leocg
    1 0
    leocg

    13247 posts

    • Moderator
    • 10000 posts

    Why do I have at least ten windows running in my Opera?

    Because this is how Chromium - in which Opera is based - works. It uses the concept of different processes for different things, so it creates one for the browser itself, one for each tab, one for each extension and so on.

    leocg
    0 0
    leocg

    13247 posts

    • Moderator
    • 10000 posts

    Where to post wishlist?

    Suggestions Box. You can also post a comment in Desktop Team Blog

    pl9
    0 0
    pl9

    3 posts

      Estaria bien que se pudiesen reorganizar las extensiones, ya que ahora son estaticas y no se puede mover los iconos.

      leocg
      0 0
      leocg

      13247 posts

      • Moderator
      • 10000 posts

      Estaria bien que se pudiesen reorganizar las extensiones, ya que ahora son estaticas y no se puede mover los iconos.

      Use English in this forum.

      touchpader
      0 0
      touchpader

      3 posts

        I want to change the color of the loading page when webpage is loading. Is there any css file for that?

        leocg
        0 0
        leocg

        13247 posts

        • Moderator
        • 10000 posts

        Is there any css file for that?

        You may need an extension to achieve it.

        touchpader
        0 0
        touchpader

        3 posts

          >

          You may need an extension to achieve it.

          Are you sure? I thought it should be like changing a .css file from \styles folder. May be my first post sounds confusing. What I was meaning to say, is when some webpage loads, opera shows a blank white page. Even if wepage has dark backgound color. I'm thinking that this happens because of opera showing blank page till it gets some actual data from the server. Am I right?

          pl9
          0 0
          pl9

          3 posts

            sorry, It would be nice if you could reorganize the extensions, since they are now static and you can not move the icons.

            leocg
            0 0
            leocg

            13247 posts

            • Moderator
            • 10000 posts

            Are you sure? I thought it should be like changing a .css file from \styles folder

            Are you talking about Opera Presto (Opera 12 and older)?

            Opera Chromium (Opera 15 and newer) doesn't have a styles folder and doesn't allow you to change pages content.

            What I was meaning to say, is when some webpage loads, opera shows a blank white page

            You can't change it as far as I know.

            leocg
            0 0
            leocg

            13247 posts

            • Moderator
            • 10000 posts

            sorry, It would be nice if you could reorganize the extensions, since they are now static and you can not move the icons.

            There have been requests for it since a while in Suggestions Box.

            touchpader
            0 0
            touchpader

            3 posts

              Opera Chromium (Opera 15 and newer) doesn't have a styles folder and doesn't allow you to change pages content.

              Must be it. I have installed new Opera in old directory. Thanks for information.

              suplumb
              0 0
              suplumb

              1 posts

                There were requests for it on account that a while in suggestions container.

                markg2015
                0 0
                markg2015

                9 posts

                  Is there anyone experiencing improper format when reading newspapers with Opera? The Chicago Tribune will not download properly. Is anyone else having this issue? How do I resolve this? www.chicagotribune.com

                  leocg
                  0 0
                  leocg

                  13247 posts

                  • Moderator
                  • 10000 posts

                  Is there anyone experiencing improper format when reading newspapers with Opera? The Chicago Tribune will not download properly. Is anyone else having this issue?

                  It seems OK to me.

                  How do I resolve this?

                  Try disabling the ad-blocker. Also disable extensions.

                  markg2015
                  0 0
                  markg2015

                  9 posts

                    What extensions should I disable?

                    markg2015
                    0 0
                    markg2015

                    9 posts

                      Nevermind! It was my addblocker! LOL! Thank you so much for your help! I truly appreciate it!

                      leocg
                      0 0
                      leocg

                      13247 posts

                      • Moderator
                      • 10000 posts

                      What extensions should I disable?

                      All of them. If the problem goes away, start enabling the extensions one by one until you find the one to blame.

                      medomasoud
                      0 0
                      medomasoud

                      1 posts

                        vpn not working plz help

                        loki
                        0 0
                        loki

                        3 posts

                          Hello to all of you. Thanks for the post / thread.

                          Why do I have at least ten windows running in my Opera? I have "REVO'd" Opera twice; re-installed, and all ten running windows re-start after the installations, and it uses a lot of my memory.

                          This is my Media account link (image): http://www.mediafire.com/convkey/5084/55bdvvv80b2fgsyzg.jpg

                          Any help or soln is greatly appreciated. Cheers...

                          (REVO'd = REVO un/installer)

                          loki
                          0 0
                          loki

                          3 posts

                            Thank-you sgunhouse and leocg. I've had a quick look and see what you are both explaining to me. I will experiment with your answers when I'm done work today. Cheers and thanks again, both of you.

                            loki
                            0 0
                            loki

                            3 posts

                              Thanks again sgunhouse and leocg. I've sometime on this, and I'm with the one for each tab, one for each extension and so on, and those open Opera tabs are there to stay... I'm gonna have to live with the crashes etc., but I'm not gonna be pleased with it. As one of my Supervisors always says, "It is what it is."

                              Thanks again for replying; having the thread...

                              Cheers :)

                              joshl
                              0 0
                              joshl

                              3747 posts

                              • Server monkey
                              • 2000 posts

                              For what it's worth, yesterday upon booting up after some hospital vacation, I forgot to reset the clock starting Opera 36 right away. (My internal battery doesn't seem to hold and it sets to the defaults.) So I had then my Opera browser opening the "left-off" session time and time again "enjoying" constant browser restarting saying it was restarting after a crash. Eventually I remembered what I forgot, got to set the clock and did it, then the browser started and didn't crash. So I gathered the crashing had occurred because of not abling to cope with certain "time travel" incoherencies.

                              For what it's worth, in case someone stumbles... :coffee: