Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

Opera Forums Search Box Drop Down List

  • After a search and within the search results I click on either of the posts displayed in the search result panel. I would expect the forum software to direct me to the post itself.
    However, nothing happens.

    For example:
    I search for : Sync now
    click on the first hit, nothing happens, I remain on the same page.
    Any suggestions?

  • Merging

  • @mopw69

    Hi 🙂

    I tried now, but cannot reproduce the issue anymore.

    For me it looks like a recent NodeBB upgrade fixed the problem - I can click on the pop-up and it takes me to appropriate post. Works the same in Opera, Chrome and Firefox.

    What browser/OS combination are you using? Can you try a different browser or an incognito mode?

    Thanks!

  • @amatczak
    Thanks for getting back on this.
    I am using the latest Opera version (62.0.3331.43) and Windows 10 x64.

    Made a short video of the issue

    https://1drv.ms/v/s!AkRaefqU_yzsiJohpvlQTj3DkiEgLg?e=8DKymH

    Yesterday I also tried using Google Search to search the forum, like:
    Google Search [site:forums.opera.com sync now]
    (Note: I tried a few other thread titles as well..)

    When I clicked on a search result, I ended up on the main forum list only, i.e. the thread/post was not displayed. Weird, but true, at least with me.
    However, it seems that it is solved now: doing the same Google search and clicking on the title in the results brings me to right thread.

  • @amatczak

    please ignore the above post, regretfully I can't delete it myself.

    search works fine now.
    sorry for the confusion.

  • @amatczak said in Opera Forums Search Box Drop Down List:

    @mopw69

    Hi 🙂

    I tried now, but cannot reproduce the issue anymore.

    For me it looks like a recent NodeBB upgrade fixed the problem - I can click on the pop-up and it takes me to appropriate post. Works the same in Opera, Chrome and Firefox.

    What browser/OS combination are you using? Can you try a different browser or an incognito mode?

    Thanks!

    Hi Amatczak, I started this thread back in April, the problem still exists!
    I had a crash on my system and am currently using MS EDGE as my browser Ver 18.18362 (44.18362.1.0)
    Opera Snip.jpg

    As you can see from the pic the fields drop down ok but clicking on the "contents" does nothing, I suspect the code for that has been left out but I am not a programmer!

    Good luck, keep us informed!
    Sharky

  • Yes, indeed, I think the issue still exists.

    SnagIt-16072019 052654.png

    SnagIt-16072019 052826.png

    Note: Initially I thought the issue was solved - reason why I wrote a comment to 'ignore my previous post'. However, after checking again just now, indeed, as said, the problem still exists.

  • @mopw69 I am a little bit confused.

    On this video it can be seen that you are first here: https://forums.opera.com/topic/31654/opera-forums-search-box-drop-down-list/14 (as I can see the fragment of that post). After typing "sync now" and clicking that search result you are taken to https://forums.opera.com/topic/30969/syncing-is-now-manual/1 (you can see the displayed topic changed). So... isn't that expected behaviour? Where's the issue?

  • @amatczak not working

  • Is anyone looking at this issue? I reported it back in April 2019 and as far as I can see the problem still exists!

  • @sharkyca Did you read the topic?

  • @leocg Many times since April when I posted it!

  • @leocg cc0d3e2d-d8a7-47a6-9e31-05c78d0050ad-image.png

  • @sharkyca So i guess I can assume that you already know the answer for your question.

  • @sharkyca I was looking into this issue quite extensively. Sorry, but I cannot reproduce it on any of my browsers and any of my devices, though. I honestly have no idea why some users have problem with that feature - and what's more confusing is the fact that even people in this thread have a hard time figuring out whether it works for them or not. For instance @mopw69 posts a video that is supposed to show the issue, but as far as I can tell it shows the opposite - that the search box works.

    So unless someone can provide a reliable way to reproduce this or figure out what all of the affected people have in common - I cannot spend more time chasing this.

  • @amatczak said in Opera Forums Search Box Drop Down List:

    @sharkyca I was looking into this issue quite extensively. Sorry, but I cannot reproduce it on any of my browsers and any of my devices, though. I honestly have no idea why some users have problem with that feature - and what's more confusing is the fact that even people in this thread have a hard time figuring out whether it works for them or not. For instance @mopw69 posts a video that is supposed to show the issue, but as far as I can tell it shows the opposite - that the search box works.

    So unless someone can provide a reliable way to reproduce this or figure out what all of the affected people have in common - I cannot spend more time chasing this.

    @amatczak I tried getting more info for you on this and duplicating the results on my end. Using 3 different browsers I was able to recreate the problem on MS Edge vers 44.18362.1.0, Chromium vers 75.0.3770.142 and Opera vers 62.0.3331.99.
    The real interesting part was when I turned on "screen recorder" from Windows accessories to record the problem it seemed to reset the browsers and the drop downs worked OK in ALL 3 BROWSERS, this leads me to suspect since they are ALL based on Chrome and I am running in a Windows 10 environment that it is more likely related to Windows than Opera! I am not a programmer but I do have a long history with computers going back to the days of IBM and mainframes, please give a quick look at the "screen clips" from Windows Recorder if you can! The shared links are here: https://drive.google.com/file/d/1Y5y4ThPtJ1A9ANNUMsEB9f643q6xVwgC/view?usp=sharing
    https://drive.google.com/file/d/15CoTXuUxy802AamtCgm4oWHILsse0MRn/view?usp=sharing

  • @sharkyca OK, thanks. I did some more research using BrowserStack and indeed the problem seems to happen when I tried in Edge on Windows 10. It looks very weird, because clicking the same item sometimes does not work, and usually work when clicking it again. I also got more failures the quicker I clicked after the dropdown shows. Waiting a little bit between hovering and clicking the item usually made it work (though not always!).

    I will look on your recordings of course. But I'll be honest - the issue seems non-trivial to pinpoint and does not affect all users, so probably it won't be the top of our priority list 😞

  • @amatczak
    As said, initially I assumed it was solved, but later I discovered it wasn't. Sorry for the confusion.

    I just made a new video and you will see that sometimes picking a thread from the drop down search results works fine, but sometimes it doesn't, it is a bit 50/50.

    Obviously I have no idea why sometimes it doesn't work. Leave it to the website developers to figure out.
    Please give it some extra tries.
    Right now I use Google site search, site:forums.opera.com

    https://youtu.be/fs-0bwREM7k

  • @mopw69 Thanks for the new video. That is consistent with my latest experience via BrowserStack.
    Can you please tell me what OS and what browser(s) have you tried? @sharkyca suggests this might be specific to Windows.

  • @amatczak My default browser is Opera, but Chrome and Edge are also on my system. Edge I never use. Chrome, very occasionally at best.
    Opera version: 62.0.3331.99
    Windows 10 x64: 1809 (build 17763.529)
    Don't know whether it has something to do with cookies.

Log in to reply