Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

Twitter Videos not working in 31

  • well,, before i got "this browser doest no support video playback... i replace the files from v27.. now agora i can play but only sound.. screen all black!! and soundclound mp3 fine now

  • i will try a codec packand reply here

    Afaik Opera can use only native codecs.

  • @leocg yeah... still play only sound now, with black screen 😞

    any suggest?

  • look like this now... after @sfearmentor steps http://puu.sh/l9OEY/f1a7ffd8aa.png http://puu.sh/l9OGK/bebcb54294.png

    play but only sound and all back 😞

  • Sound is not related to gpu, that's why it's working. Your GPU probably can't play html5 videos.

  • i dont know why play on chrome and firefox :(((((((((((((((((((((((
    i love opera

  • i try emulate WebGL with swiftshader like @sfearmentor said but i got the same, black screen onlye sound...

    Log Messages
    GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.

  • Log Messages
    [1104/181317:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/181317:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/181317:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/181317:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/181317:ERROR:gl_surface_win.cc(170)] : GLSurfaceEGL::InitializeOneOff failed.
    GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.

  • well.. i think finally we gon see

    Problems Detected
    GPU process was unable to boot: GPU process launch failed.
    Disabled Features: all
    All Intel drivers before 8.15.10.2021 are buggy with Stage3D baseline mode: 172771
    Disabled Features: flash_stage3d_baseline
    Accelerated video decode interferes with GPU sandbox on older Intel drivers: 180695, 298968, 436968
    Disabled Features: accelerated_video_decode
    Some drivers are unable to reset the D3D device in the GPU process sandbox
    Applied Workarounds: exit_on_context_lost
    Clear uniforms before first program use on all platforms: 124764, 349137
    Applied Workarounds: clear_uniforms_before_first_program_use
    Always rewrite vec/mat constructors to be consistent: 398694
    Applied Workarounds: scalarize_vec_and_mat_constructor_args
    Old Intel drivers cannot reliably support D3D11: 363721
    Applied Workarounds: disable_d3d11
    Accelerated rasterization has been disabled, either via about:flags or command line.
    Disabled Features: rasterization
    Raster is using a single thread.
    Disabled Features: multiple_raster_threads

  • Graphics Feature Status
    Canvas: Software only, hardware acceleration unavailable
    Flash: Software only, hardware acceleration unavailable
    Flash Stage3D: Software only, hardware acceleration unavailable
    Flash Stage3D Baseline profile: Software only, hardware acceleration unavailable
    Compositing: Software only, hardware acceleration unavailable
    Multiple Raster Threads: Disabled
    Rasterization: Software only, hardware acceleration unavailable
    Video Decode: Software only, hardware acceleration unavailable
    Video Encode: Software only, hardware acceleration unavailable
    WebGL: Unavailable
    Driver Bug Workarounds
    clear_uniforms_before_first_program_use
    disable_d3d11
    exit_on_context_lost
    scalarize_vec_and_mat_constructor_args
    Problems Detected
    GPU process was unable to boot: GPU process launch failed.
    Disabled Features: all
    Some drivers are unable to reset the D3D device in the GPU process sandbox
    Applied Workarounds: exit_on_context_lost
    Clear uniforms before first program use on all platforms: 124764, 349137
    Applied Workarounds: clear_uniforms_before_first_program_use
    Disable use of Direct3D 11 on older AMD drivers: 402134
    Applied Workarounds: disable_d3d11
    Always rewrite vec/mat constructors to be consistent: 398694
    Applied Workarounds: scalarize_vec_and_mat_constructor_args
    Raster is using a single thread.
    Disabled Features: multiple_raster_threads
    Version Information
    Data exported 04.11.2015. 18:09:22
    Browser version OPR/33.0.1990.58
    Operating system Windows NT 6.1 SP1
    Software rendering list version 10.11
    Driver bug list version 8.23
    ANGLE commit id unknown hash
    2D graphics backend Skia
    Command Line Args Files\ope2\33.0.1990.58\opera.exe" --ran-launcher --system-dpi-setting=96 --alt-high-dpi-setting=96 --flag-switches-begin --flag-switches-end --disable-direct-npapi-requests --enable-download-resumption --disable-win32k-renderer-lockdown
    Driver Information
    Initialization time 0
    In-process GPU true
    Sandboxed false
    GPU0 VENDOR = 0x1002, DEVICE= 0x4150
    GPU1 VENDOR = 0x1002, DEVICE= 0x4170
    Optimus false
    AMD switchable false
    Desktop compositing none
    Driver vendor ATI Technologies Inc.
    Driver version 8.56.1.16
    Driver date 4-25-2009
    Pixel shader version
    Vertex shader version
    Max. MSAA samples
    Machine model name
    Machine model version
    GL_VENDOR
    GL_RENDERER
    GL_VERSION
    GL_EXTENSIONS
    Disabled Extensions
    Window system binding vendor
    Window system binding version
    Window system binding extensions
    Direct rendering Yes
    Reset notification strategy 0x0000
    GPU process crash count 0
    Diagnostics
    ... loading ...
    Log Messages
    [1104/152442:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/152442:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/152442:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/152442:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/152442:ERROR:gl_surface_win.cc(170)] : GLSurfaceEGL::InitializeOneOff failed.
    GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.
    [1104/180531:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/180531:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/180531:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/180531:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/180531:ERROR:gl_surface_win.cc(170)] : GLSurfaceEGL::InitializeOneOff failed.
    GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.
    [1104/180636:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/180636:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/180636:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/180636:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/180636:ERROR:gl_surface_win.cc(170)] : GLSurfaceEGL::InitializeOneOff failed.
    GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.
    [1104/180904:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/180904:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/180904:ERROR:angle_platform_impl.cc(33)] : ANGLE Display::initialize error 4: Renderer does not support PS 3.0.aborting!
    [1104/180904:ERROR:gl_surface_egl.cc(434)] : eglInitialize D3D9 failed with error EGL_NOT_INITIALIZED
    [1104/180904:ERROR:gl_surface_win.cc(170)] : GLSurfaceEGL::InitializeOneOff failed.
    GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.

  • Mine works fine.

    Probably is not an integrated budget one. 🙂 GMAs and Express Chipsets make problems.

    @luucasalves, first check if hardware acceleration has been enabled in settings, because the screenshot says it has been disabled. You may need to unlock the advanced settings first if you haven't already done it. Then check everything that may be disabled in opera:flags. Secondly, don't test Opera's MP4 support with this Twitter video only. Check this:
    http://www.quirksmode.org/html5/tests/video.html
    If Opera plays all three videos correctly (video and audio), then it's fine. For the H.264/MP4 Opera relies on the system for decoding. For WebM and Ogg/Theora Opera has native support. I haven't come across any other videos with the black screen issue on the web, except those on Twitter posted here. They are MP4. I already shared my suspicions what the cause may be - the msmpeg2vdec.dll. It's just a guess, though. The audio is working, because another DLL is used for decoding the audio streams (usually AAC) within the MP4 - msmpeg2adec.dll and it is related to the GPU process if not the GPU itself.
    SwiftShader has nothing to do with video playing. Opera can't use it properly. It's for the WebGL, which I'm still unable to use with my GPU (and probably you won't be).

    @babogredac, try the same solution. Same error, although it's an AMD GPU.

  • i dont know why play on chrome and firefox ((((((((((((((((((((((
    i love opera

    They don't rely on gpu and system codecs to play thoise videos afaik.

  • @sfearmentor still only sound on H.264/MP4 :((( all play good

    http://puu.sh/ladsO/6b0424a8e4.jpg

    i try to set with a tweek tools other msmpeg2adec.dll but dont work too

  • i try to set with a tweek tools other msmpeg2adec.dll

    msmpeg2Adec.dll is for the audio in MP4.
    msmpeg2Vdec.dll is for the video in MP4. - This is causing trouble.

    i tried delete the msmpeg2vdec.dll

    I hope you haven't deleted it back then. Check if it is named properly.

  • @sfearmentor still only sound on H.264/MP4 (( all play good
    http://puu.sh/ladsO/6b0424a8e4.jpg
    i try to set with a tweek tools other msmpeg2adec.dll but dont work too

    You will probably need a new graphic card.

  • or new browser

  • or new browser

    yeah 😕

  • Hi @luucasalves, go to opera:flags#disable-accelerated-video-decode, and change the option to "Enabled", restart the Opera, and see if this helps 😉

  • @l33t4opera donst work, ty anyway

Log in to reply