Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

Opera won't load/draw/show ANY page

  • Correct my last Win7 Update was done 22.05.
    I refrain from updating every single time windows cries, as I had a lot of grief with windows updates and software updates in general in the last couple years. Thats why I wait some time before updating anything, especially if updates for software don't improve anything that I care of.

    I prefer a stable and reliable running system over a up to date system, its like with cars. I do not have to own the newest car or newest gadget in it. It has to drive and haul me around reliably and if I ever have a problem with it, it is probably an issue thousands of other people already had years before me, so I can easily and fast restore a working condition.

  • OK, so that would seem to argue against the latest Win updates as a cause of the problems. Over the last year or so, the MS updates have been problematic at best, and downright toxic at worst. By the way, this is another argument against forced auto-updating. When update releases happen to fall in the same timeframe (MS, Flash, and Opera), it can cause havoc in trying to figure out which caused what problem.

  • I'm using Win 8.1 and i don't update my win, so you theory is wrong. Yesterday everything was alright, today i've launched win, and opened my Opera and ffs, nothing can be open and everything is loading, i reinstalled opera, nothing changed, now i'm using opera for developers 31...

  • I'm using Win 8.1 and i don't update my win, so you theory is wrong. Yesterday everything was alright, today i've launched win, and opened my Opera and ffs, nothing can be open and everything is loading, i reinstalled opera, nothing changed, now i'm using opera for developers 31...

    I've been wrong before, so this is nothing new or threatening. What is puzzling is why other updated users are not experiencing these very real problems. There is one other thread ( https://forums.opera.com/topic/10248/opera-starts-blank-since-verion-30-stable/2 ) that seems to have noted a similar issue, along with the posts in this thread. Usually when a lot of users are trouble-free, but a handful have a similar problem, there is some setting or other software interactions involved that are unique to the problem systems. Of course, that doesn't exclude a bug in Opera, since certain kinds of bugs only show up under certain conditions or on certain systems. The object is to isolate what is happening and why, which may be tied to whatever unique conditions are common to all the problem systems and might be triggering the Opera code to crash in some way on those systems. I do note several of the reports above involve the Opera crash occurring after a system reboot or Windows restart has been done. Again, just looking for clues...

  • I'm having the same problem with a never ending loading screen, even trying to open the options page still same loading blank page, found out today at 6/10/2015, I uninstalled and reinstalled 2 times, nothing fixed this, I'm on Windows 8.1 64-bit.

  • I have the same issues..... this is the first time in many many many years i need to use this forum.....

    just blindly reinstalling does not help.
    uninstalling (removing all user settings)>reboot>installing does not work.

    I'm forced to use firefox or chrome atm....

    Not even a single tab works...(speeddial, options, downloads, extentions etc etc) all opera does is display a loading tab... or more then 1 loading tab

  • like i said it must be the opera update causing this problem because i reinstalled windows the day before and everything was working the next day i did the same and nothing was working anymore... even without installing any update....

  • download this version: http://www.filehippo.com/download_opera/61354/
    I have it back to work using this one and will wait for a new 30.x version

  • thanks for the link... uninstalling version 30 and reinstalling older version worked.... must be the version 30....

    I also use 64bit version....

  • Hi,
    can you please try to run Opera, via command line parameters as

    launcher.exe --with-feature:"mse-h264-support"=off

    and let us know if the issue still exist? launcher.exe exist in the installation folder.

  • lol it works....

  • YES... that did the trick.

    So it might be a graphics card issue. I got a reply to my bug report asking what graphics card I'm using, so I'm curious. What about others? I have an ATI Radeon HD 3600

  • hd5800 series

  • The problem seems specific to users of Windows N.

  • The problem seems specific to users of Windows N.

    Well that's just plain weird. N should be nothing but Windows without the media player.

  • Well that's just plain weird. N should be nothing but Windows without the media player.

    ...which Opera uses to get MSE H264 playback support :). Hence the flag. There'll be a fix for this very, very soon.

  • So where are the developers asking questions, requesting reports or logs?
    I moan and bitch a lot about blink Opera, but I am happy to help you guys out in every way I can to solve issues

  • Well,

    thank you all for pinpoiting the problem and finding a fix.

    I used the backup installation but the launch parameters seem to be a more elegant solution.

    Thanks again and have a nice day!

  • So where are the developers asking questions, requesting reports or logs?
    I moan and bitch a lot about blink Opera, but I am happy to help you guys out in every way I can to solve issues

    Ok, this comment is making me looking really like dork. But you all know how refreshing a tab u have open for days works. U kinda forget to press it again, just the moment before you click reply.

    Alrigh, I added the --with-feature:"mse-h264-support"=off command to the launcher. And yes, it works as I am now writing from my "normal" opera version.

    BUT, why is my flash player turned off?
    Why can't I disable "use html5 player" in Youtube?
    Why is under flags
    MSE & H.264 support - still the option "standard (activated)" selected?
    and WHY can't I ctrl+tab between my open tabs?

    Version: 30.0.1835.52 - Updates deactivated
    Update-Stream: Stable
    Betriebssystem: Windows 7 64-bit (WoW64) (yes the N version)

    And something else, how come I never had issues with this MSE-h264 setting? Cause I explicitly activated it via the flags menu and a few other that are semi-related to these things.

    And yes, I will activate the update process again, to get to the newest version after I posted this.
    fingers crossed that it all works out

    EDIT: man, making paragraphs / passages here is sometimes really painful

    Edit2: Updated to 30.0.1835.59, Opera only works with the added command to the launcher the aforementioned errors still persist.

  • The problem seems specific to users of Windows N.

    And Windows Server without Desktop Experience installed