New Opera Forums launching soon!
Discussion thread

Problemy techniczne

kosssapl
kosssapl

5 posts

    Witam, od zainstalowania nowej wersji opery 44.0.2510.857, wiele stron nie chce sie wczytać prawidłowo. np otomoto czy olx, czy ma ktoś podobny problem lub moze mi ktoś z tym pomóc??

    9 Replies - 318 Views

    ryszard
    0 0
    ryszard

    253 posts

    • Server monkey

    Jeżeli wyczyszczenie danych przeglądania nie pomoże to jest problem.

    kosssapl
    0 0
    kosssapl

    5 posts

      Jeżeli wyczyszczenie danych przeglądania nie pomoże to jest problem.

      nie pomogło, jeszcze jakieś pomysły?

      ryszard
      0 0
      ryszard

      253 posts

      • Server monkey

      Nigdy nie szkodziło:
      1. opera://about/ - sprawdzić położenie "Profil" i "Pamięć podręczna".
      2. Wyłączyć Operę, zmienić nazwy katalogów znalezionych w pkt.1 (albo je całkiem skasować).
      3. Włączyć Operę - się okaże czy w starych ustawieniach albo rozszerzeniach nie było czegoś co się nowej nie podoba.

      nie pomogło, jeszcze jakieś pomysły?

      A co sam wymyśliłaeś?
      Na tej stronie nie widzę objawów niedziałania. Ale to Cię mało pocieszy :angel:

      kosssapl
      0 0
      kosssapl

      5 posts

        niestety po usunięciu tych plików dalej nic nie pomogło, wiele stron wygląda tak http://imgur.com/a/fAKip sam nic nie wymysliłem bo sie na tym zupełnie nie znam

        ryszard
        0 0
        ryszard

        253 posts

        • Server monkey

        A chyba, że się nie znasz ;)

        Z obrazka wynika, że Ci nie dociąga wszystkich plików dla strony, szczególnie plików CSS. Na wszystkich stronach tak masz? Może istnieją takie, które wyświetlają się prawidłowo?
        Nie widać na obrazku żebyś miał(a) jakieś rozszerzenia a zwłaszcza blokujące pobieranie. Jak nie pomogło usunięcie "Profil" i "Pamięć podręczna" - po tej operacji Opera powinna wystartować całkiem zupełnie nowa - to nie wiem.
        Można odświeżyć taką stronę - [F5]. Czasem chodzi o chwilowe przytkanie. W innych przeglądarkach sprawdzałaeś?

        Jak źle działa to odinstaluj całkowicie, usuń ręcznie wszystkie foldery z "Opera" w nazwie i spróbuj ponownej instalacji. Albo zainstaluj w wersji USB.

        A może ta wersja już nie dla win7?

        kosssapl
        0 0
        kosssapl

        5 posts

          to dzieje się na stronach olx, otomoto, allegro, na google chrome ten sam problem, dodatkowo mam problem z odtworzeniem gry Shakes&Fidget, czarne tło i nic sie nie ładuje, odświeżanie strony nic nie pomogło, masz racje nie znam sie w tych sprawach, problemy pojawiły sie po aktualizacji opery, dodatkowo nie działa mi strona chomikuj.pl i torrenty.to (brak certyfikatu)

          ryszard
          0 0
          ryszard

          253 posts

          • Server monkey

          na google chrome ten sam problem

          Czyli to nie Opera tylko Twój system.

          Tak teraz patrzę na zegar na Twoim obrazku - 12:39; 2017-03-26
          Pierwsza wiadomość w tym wątku - March 28
          Wiadomość z obrazkiem - March 29
          To jak? Już 26 marca wiedziałeś, że będziesz potrzebował obrazek? ;) Ale dałeś go dopiero 29 marca?
          Czyli - sprawdź se ustawienia zegara. Przez https://time.is albo porównaj to co pokazuje Twój komputer z najbliższym kalendarzem i zegarem.

          kosssapl
          0 0
          kosssapl

          5 posts

            zegra i data jest dobra, dodałem ss z 26 marca bo nie chciało mi sie robic nowego ale do teraz nic sie nie zmieniło. potrafisz mi pomóc czy mam Ci specjalnie zrobic ss z dziś? skoro nic sie nie zmieniło to co za różnica z kiedy jest ss? wybacz ale irytuje mnie juz ta sytuacja bo zawsze używałem opery i była to najlepsza przeglądarka a teraz tyle problemów że szok..

            ryszard
            0 0
            ryszard

            253 posts

            • Server monkey

            Nie potrzebuję nowego obrazka. Sprawdziłeś, że masz aktualną datę/godzinę i już. Szkoda, że w wiadomości z obrazkiem nie napisałeś z kiedy jest obrazek.

            Nie umiem pomóc.

            Co więcej - właśnie trafiłem na https://www.jango.com i nie działa. Tylko sam tekst. Bez obrazków, bez plików CSS. Przeglądarka - Slimjet, wersja 10.0.13.0 (oparty o Chromium 50.0.2661.75) Ta sama strona na tym samym komputerze w Operze 12.18 i PaleMoon/27.2.1 (oparty o Firefox/45.9) OK.

            Czyli nie Opera, nie system tylko "chrom".