New Opera Forums launching soon!
Discussion thread

Passwords lost, need fix please

gropera
gropera

10 posts

    Hi, I'm on latest stable version of opera. Have been using since it first came out.

    Anyhow, opera starting a day ago now stopped filling in passwords, I have about 20 I use withoin each week and about 8 per day or more. It asks me if I want to save them, and then when I go to settings it tells me there are none. So, it has deleted all my passwords.

    Are they gone forever? Does anyone know how to fix this?

    I can edit files etc.

    OSX 10.11.1

    Even the resize corner on this edit field I am typing in does not work properly, it only resized horizontally. That's on operas site, using opera.

    8 Replies - 120 Views

    gropera
    0 0
    gropera

    10 posts

      So, literally nobody can tell me a file to replace from time machine or something so I don't lose all my other data/settings?

      My how times have changed. Opera used to be the favourite of the more technical user. What happened? Functionality homogenisation beckoned?

      leocg
      1 0
      leocg

      13242 posts

      • Moderator
      • 10000 posts

      Passwords are stored in 'Login Data'.

      gropera
      0 0
      gropera

      10 posts

        Awesome thanks!

        gropera
        0 0
        gropera

        10 posts

          So, the file is packed with the passwords...

          But opera neither sees them nor stores new ones.

          Ill rename and try forcing opera to create a new one.

          gropera
          0 0
          gropera

          10 posts

            OK, new file created.

            Site logic page, enter PW, Login Data file modification date remains same...

            After two attempts, it logs me in. Click to save PW.

            Page reported that cookies are off and YET they are set to store locally in prefs.

            Prefs report NO passwords.

            A mess. Getting close to unusable.

            leocg
            1 0
            leocg

            13242 posts

            • Moderator
            • 10000 posts

            Did you try with a clean profile? Yours is probably broken.

            gropera
            0 0
            gropera

            10 posts

              Wow, so opera can break a 9 month old install that's just used for basic browsing?

              Let me guess, I can't just click a "create profile" button so I can experiment concurrently and make sure I don't lose anything, right?

              There are lots of nice hoops to jump through?

              leocg
              1 0
              leocg

              13242 posts

              • Moderator
              • 10000 posts

              so opera can break a 9 month old install that's just used for basic browsing?

              Not necessarily Opera. It can be caused by OS and/or hardware issues.

              I can't just click a "create profile" button so I can experiment concurrently and make sure I don't lose anything, right?

              Right.

              There are lots of nice hoops to jump through?

              Sorry, don't know how to do it on Mac OS. on Windows you just need to rename the profile folder.